6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İşitme engellilerin büyük başarısı

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği "İlköğretim Okulları Arası Spor Müsabakaları"nda Mimar Oktay Uğurel İşitme Engelliler İlköğretim Okulu madalyaları çuvalla topladı. 

Çeşitli spor dallarında normal ilköğretim okulları öğrencileriyle yarışan işitme engelli öğrenciler büyük başarı göstererek takım olarak erkek ve kızlarda il birincisi oldu. 

Puanlı atletizm yıldız erkek ve kızlarda Kılıç ve Çakar kardeşler birincilikleri kimseye bırakmadı. Halkoyunları ve resim çalışmalarında büyük başarılara imza atan Kamil Kılıç, kardeşi Levent'le birincilik sevincini birlikte yaşadı. Emine ve Serap Çakar kardeşler ise birbirlerine verdikleri sözü yerine getirerek büyük bir başarıya imza attı ve kategorilerinde madalya almaya hak kazandı. 

Okul Müdürü Hamdi Özcan, öğrencilerinin engelli olmasına rağmen böylesine bir başarıyı elde etmelerinin kendilerini duygulandırdığını söyledi. Azmin elinden hiçbir şeyin kurtulmayacağını ve öğrencilerin büyük bir azimle bunu gerçekleştirdiğini belirten Özcan, "Bizler de öğretmen, öğrenci ve personel olarak büyük bir azimle çalışıyoruz. Dolayısıyla başarı da kendiliğinden gelmektedir. Hem spor hem halk oyunlarında hem de sanatsal çalışmalarda bugüne kadar birçok başarıya imza attık. Türkiye finallerine katılıp dereceler yaptık. Bu müsabakalarda ilimizi en iyi bir şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Bu başarılarımızı gelecek yıllarda attırarak devam ettireceğiz. Bu şekilde engelli öğrencilerimizi hem eğitiyor hem de hayata hazırlayarak onların özgüven kazanmalarını sağlıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2008 Cuma 14:17:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alperen ÖZCAN IP: 78.160.140.xxx Tarih : 4.04.2008 17:27:18

İşitme engellileri tebrik eder,başarılarının devamını dilerim.