6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

İşte dünyanın en uzun burunlu adamı

Ordu'nun Kumru ilçesinde 'Pinokyo Dede' lakabıyla tanınan 80 yaşındaki Mehmet Gül'ün 14 santimlik burnuyla dünyanın en uzun burunlu adamı olduğu ortaya çıktı.

Kumru'ya bağlı Ortalar köyünde yaşayan ve çevresindekilerin ''Pinokyo Dede'' olarak hitap ettiği Mehmet Gül, 14 santimlik burnuyla görenleri şaşırtıyor. Rize'de 1998 ve 2000 yıllarında düzenlenen Uluslararası Uzun Burun Yarışması'nda 8.8 santimlik burnuyla birinci olan ve Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Artvinli Mehmet Özyürek (60) dünyanın en uzun burunlu adamı olarak biliniyordu. Özyürek'in burnundan çok uzun burna sahip olan Kumrulu Mehmet Gül'ün burnu, şampiyonun burnundan 5.2 santim daha uzun.

Çocukken oyun sırasında düşüp burun kemiğini kırdığını, bu durumu ailesine söylemediği için zaman içinde burnunun sarktığını anlatan Gül, gençliğinde burnunun uzunluğunun kendisine rahatsız ettiğini; ancak şimdi önemsemediğini belirtti. Bugüne kadar düzenlenen 'uzun burun' yarışmalarına katılmadığını ifade eden Gül, yarışmalara katılanların 8-9 santimetrelik burun ile birinci olduğunu duyduğunu ifade ederek, ''Eğer ben katılsaydım kesin birinci olurdum; çünkü şimdiye kadar benden daha uzun burunlu birine rastlamadım'' diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 16:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?