7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İstiklal Marşı okuma yarışması

İstiklal Marşı'nın kabulünün 87. yıldönümü nedeniyle Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'bilgisayar, bisiklet ve altın ödüllü' 'İstiklal Marşı'nın 10 Kıtasını Ezbere En Güzel Okuma Yarışması' düzenlendi.

Hasret Düğün Sarayı'ndan gerçekleştirilen programa Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Şahinel, AK Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yarışma programının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Çaya, "Milletimiz bütün yokluk ve sıkıntılara rağmen, düşmana karşı verdiği kazanılması imkansız görünen istiklal mücadelesinden galip çıkmıştı. Türk milletinin bu azim ve kararlılığı, Mehmet Akif'in şahsiyetinde vücut bulmuş, onun şekillendirdiği İstiklal Marşı ile bütün dünyaya haykırılmıştır. İstiklal Marşımız, milletimizin yüksek karakterin temsil edildiği, bu nedenle de İstikal Marşı olarak anılma yüksekliğine erişmiş istisnai bir methi, Türk milletinin dünyaya bildirisi, bağımsızlığın tescilidir. Dünyada bir başka örneği yoktur" dedi.

İstiklal Marşı'nın 10 Kıtasını Ezbere En Güzel Okuma Yarışması'nda ilköğretim birinci ve ikinci kademeden 18 öğrenci katıldı. Edebiyat öğretmenlerince jüri üyeliği yapılan yarışmanın sonucunda birinci kademede Sakarya İlköğretim Okulu'ndan Aydora Furkan Bay birinci, Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndan Edanur Aykaç ikinci, Dolunay İlköğretim Okulundan Zeynep Karamolla ise üçüncü oldu.

İkinci kademede ise birinciliği Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndan Gökçe Arslan, ikinciliği Merkez İlköğretim Okulu'ndan Emrah Akgün, üçüncülüğü de Sami Yücel İlköğretim Okulu'ndan Nursede Süt elde etti. Yarışmada birinci olan öğrencilere dizüstü bilgisayar, ikinci olan öğrencilere bisiklet, üçünü olan öğrencilere ise çeyrek altın hediye edildi.

Yarışmada ikinci kademede üçüncü olan Nurseda Süt isimli öğrenci beklemediği bir sonuç aldığı gerekçesi ile gözyaşlarına boğulurken, Nurseda'yı ailesi ve davetliler teselli etmeye çalıştı.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 12:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?