7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

İzmir Seyreklerinin Karadeniz gezisi

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Seyrek Beldesi Belediye Başkanı Nurgül Uçar ve beraberindeki 44 kişi Ordu'yu ziyaret etti. 

İki dönemdir CHP'den seçilen Seyrek Belediye Başkanı Nurgül Uçar, partisinin kadın kollarından gelen talep üzerine 6 günlük bir Karadeniz gezisi düzenlediklerini ve bu kapsamda da Ordu'ya geldiklerini belirtti. 26 Haziran'da yola çıktıklarını, Ünye'den başlayıp Rize'ye uzanan yolculuklarının dönüş yolunda Ordu'ya ikinci kez uğradıklarını dile getiren Başkan Uçar, Ordu ve Karadeniz'in doğa güzelliğine hayran kaldıklarını söyledi. Karadeniz'in gelecekte turizm cazibe merkezi olacağının altını çizen başarılı Belediye Başkanı Nurgül Uçar, "Tek eksiğiniz alt yapı, havaalanı. Belediye Başkanınız çok şanslı, doğa harikası bir yerde başkanlık yapıyor. Küçük rötuşlarla ortaya çok güzel işler çıkarabilir. Doğa tahribatının çok başında olduğunuzu gördüm, Ege'de ipin ucunu kaçırdığımızı fark ettim. Aman dikkat, doğayla oynamayalım, bedeli çok ağır biz susuzluğun ne olduğunu öğrendik. Sizler çok şanslısınız, lütfen doğal kaynaklarınızı en azından bundan sonra çok iyi koruyun" dedi. 

Uçar, ayrıca gezi sırasında çay demlemeyi ve hamsi pişirmeyi bilmediklerini fark ettiklerini de kaydederek, Seyrek'e döndüklerinde ilk önce öğrendiği şekilde çay demleyeceğini belirtti. 

Geziye katılan Meral, Emine ve Serpil Çankaya, Ordu ve Karadeniz'e ilk kez geldiklerini belirterek, "Muhteşem bir doğaya sahipsiniz. İlk kez buraya geliyoruz. Bol yağışlı ve yeşil bir memleket bekliyorduk ama bu kadar güzel olacağını tahmin etmezdik. Modern, öz varlıklarını koruyan halk, güler yüzlü, hareketli ve çalışkan. Düzgün binalar ve eski evler yan yana dizilmiş. Türkiye'nin bu yöresiyle iftihar ettik" dediler. Hatice Er ve Fatma Narçap ise duygularını "Buraya her sene gelmek varmış. İnanılmaz bir güzellik, içimiz buruk ayrılıyoruz" sözleriyle dile getirdiler.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2008 Çarşamba 16:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?