6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kaban'dan yatırım açıklamaları

Ordu Valisi Ali Kaban, Ordu'nun ekonomik ve sosyal yönden kalkınmasına ön ayak olabilecek yatırımların zaman içerisinde tek tek tamamlanacağını söyledi. Özellikle Dereyolu'nun 3 yıl içerisinde tamamen biteceğini belirten Vali Kaban, çevre yolunun hemen yapılamayacağını belirtti.

Ordu Gazeteciler Derneği'nde düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Vali Kaban, ilin hayati yönden önemli yatırımlarıyla ilgili soruları cevaplandırdı.

Ordu'nun 2009 yılı ve ileriye dönük yatırım projeleriyle ilgili bilgiler veren Ali Kaban, Dereyolu, turizm, çevre yolu, Ordu-Giresun Ortak Havaalanı (OR-Gİ) ve fındıkla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Amaçlarının Ordu'nun kalkınması olduğunu ve bunu gerçekleştirmek için tüm olumsuz eleştirilere rağmen doğru bildikleri yolda ilerleyeceklerini ifade eden Kaban, fındıkla ilgili iki rapor hazırladıklarını ve bunu Ankara gündemine taşıdıklarını belirtti. Hazırladıkları raporun Ankara'da üzerinde tartışılmasının kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu ifade eden Kaban, "Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, fındık sorunu 70 yıldır devam ediyor. Hazırlanan bu raporlarla sorunun bir ayda çözüme kavuşmasını kimse beklemesin. Ankara'nın bu raporlar üzerinde tartışması bizim açımızdan sevindirici bir gelişmedir. Ayrıca lisanlı depoculuk konusunda oldukça yol aldık. Bu konuda yakın zamanda somut gelişmeler yaşanacak. Böylece vatandaş kendi malı ile kepaze olmayacak" dedi.

"ÇEVRE YOLU HEMEN YAPILAMAZ"
Kısa bir süre önce yatırım görüşmeleri için Ankara'da bulunduğunu ve sevindirici gelişmeler yaşandığını ifade eden Kaban, şöyle konuştu: "Özelikle ben turizmle ilgili çok şeyler yapılabileceğini düşünüyorum. Otel konusunda bize talepler gelmeye başladı. Bu konunun önünün açılmasıyla devamının geleceğini düşünüyorum. Karadeniz çevre yolunun açılması Ordu'yu bu konuda büyük bir potansiyel haline getirdi. Diğer bir konu olan çevre yolu hiç gündeme gelmedi. Kimse kendini kandırmasın. Bu 400 milyon YTL'lik çok büyük bir yatırım. Şu aşamada kolay bir iş değil. Hemen yapamayız."

"DEREYOLU 3 YILDA BİTER"
Yıllardır yapımı devam eden ve Ordu'yu İç Anadolu ve Akdeniz bağlayacak Dereyolu ile ilgili son gelişmeleri aktaran Vali Kaban, "Akdeniz yolunda, Gümüşköy-Çamsan arasındaki yol çalışmaları sürüyor. Gümüşköy-Darıca arasındaki proje ise hazırlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Hilmi Güler'in, programa alınması yönünde çalışmaları var. Bu Ordu için çok hayati bir konu. Öte yandan, Darıca-Topçam arası bitti. Topçam-Mesudiye arasındaki bölüm ise şuan ıslah çalışmaları devam ediyor. 3 yıla kadar Akdeniz yolu bitecek. Bu hayati konuların üzerine düştükçe sonuca gidilir" diye konuştu.

OR-Gİ ve Ordu Belediyesi'nin yürüttüğü teleferik projesine destek verdiklerini dile getiren Kaban, "OR-Gİ konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonrada çok açık olacağız. Bundan önce ve sonraki tüm gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak. Bu konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Belediyenin yürüttüğü teleferik projesine de elimizden geldiğince destek vereceğiz. Ancak bu çok büyük bir yatırım. Yapıldığında Ordu için büyük bir turizm değeri olacak" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2008 Cumartesi 16:03:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 88.234.20.xxx Tarih : 21.10.2008 17:56:06

Sayın Valimiz; Bence Ordu'muzun birinci önceliği çevre yoludur. Karadenizin en güzel şehri Ordu'yu kamyon, tır ve otobüs gürültüsüne egzosuna mahkum etmek hiç doğru değil bence. Kordonda yürürken, sahilde cafelerde oturup bir şeyler içerken bu durum dayanılmaz bir hal almaktadır. Nasıl olsa şimdilik trafik akıyor ama bu haliyle bile dayanılmaz bir durumken bundan bir kaç yıl sonrasını düşünemiyorum bile. Lütfen elimizdeki değere sahip çıkalım. Türkiyenin en güzel şehirlerinden biri olan Ordu'muzu trafiğe kurban etmeyelim. SAYGILARIMLA