6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kaçak avlananlara ceza yağdı!

Ordu Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, 16 Ağustos 2008 tarihinde açılacak av sezonu öncesinde kaçak avlanmalara karşı denetimlerin sıklaştırılacağı bildirildi.

Ordu Çevre ve Orman İl Müdürü Emin Akça, Ordu'da yasa dışı avlanan ve doğaya zarar verenlerle mücadele kapsamında 2008 yılının ilk 6 ayında 49 kişiye toplam 38 bin YTL para cezası uygulandığını açıkladı.

Av suçları kapsamında en çok karaca, kuğu ve balıkçıl gibi türlere zarar verildiğini belirten Akça, av yasağına uymayanlara ayrıca 53 bin YTL'lik tazminat davası açılarak tahsilatların yapıldığını bildirdi. Kaçak avcılıkta kullanılan ateşli silahlara da el koyduklarını anlatan Akça, nesli tükenen türlerin popülasyonlarının artırılması içinde çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

Bu uygulamaların avlanma sezonunun başlayacak olması nedeniyle daha da sıklaştırılacağını ifade eden Akça, şöyle konuştu: "Kişilerin avlanma ruhsatı alması her hayvanı her yerde avlayacağı anlamına gelmemektedir. Özellikle avcılarımızın '2008-2009 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı'nı ve 'Ordu İli Avlanmaya Açık ve Kapalı Alanlar Haritası'nı Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nden, üye oldukları avcı derneklerinden, köy muhtarlıklarından edinmeleri ve kurallara uygun davranmaları gerekir. İl müdürlüğü olarak kesinlikle yasa dışı avlananlara belgeli veya belgesiz hiçbir şekilde göz yummayacağız."

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 16:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?