7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Karadeniz usulü vinç

Ordu'nun Kumru ilçesinde Yusuf Ertaç isimli şahıs, yaptığı işte maliyeti düşürmek için traktör lastiğinin jantından vinç yaptı.

Traktörüne yaptığı vinçle inşaatlara tuğla çeken Yusuf Ertaç'ın buluşu, makine mühendislerini bile şaşkına çeviriyor.

1993 yılından beri inşaatlara yük çektiğini belirten 56 yaşındaki Yusuf Ertaç, "Bunu kendim yaptım. Normal bir taşıyıcı vinci teknik bir elemana yaptırmam lazımdı. Bunda masrafı yarıya düşürdü. Normal vincin masrafı 5-6 bin YTL'yi buluyordu. Bunda ise eski bir tekerlek jantını traktöre monte ederek vinç yaptım. Bunu bir gecede düşündüm, yapmaya karar verdim. Bana 'olmaz' dediler ama ben yaptım oldu. Bu vinci ilk görenler çok şaşırdı. Hatta makine mühendisi bile görünce çok şaşırdı" dedi.

Normal bir vinçle elektrik kesildiği zaman çalışamadıklarını söyleyen Ertaç, "Biz genelde yüksek rakımlı yerlerde çalışıyoruz. Bu tip yerlerde elektrik kesintileri çok oluyor. Elektrik kesintisi olduğu zaman çalışamıyoruz. Ama benim yaptığım vinçle elektrik kesilse de çalışıyoruz. Çünkü traktörün motoruyla çalıştırıyorum" diye konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 12:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Fatih GÜNEY IP: 85.101.93.xxx Tarih : 30.09.2008 17:21:27

Nediyelim. Tebrikler. Bizim Devletimiz Bu Gibi İnsanlara Sahip Çıkmalı. GFörüyorsunuz Bizlerde Ne Cevherler Var. İnşallah Sahip Çıkılır.