6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Karadeniz'e arap ilgisi

Ordu Valisi Ali Kaban, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) faaliyet gösteren Arabian Property Development şirketinin CEO'su Khalaf Abdul Rahman Al Romaithi'nin turizm yatırımı yapmak amacıyla yer aradığını söyledi.


Küresel ısınmanın etkisiyle son yıllarda serin ve ılıman iklimi nedeniyle ilgi çekmeye başlayan Karadeniz Bölgesi'nin dünyanın belli başlı turizm firmaları tarafından ciddiye alınmaya başlandığını belirten Vali Ali Kaban, Hilton firmasının yörede otel için yer arayışının uzun vadeli olduğuna dikkat çekti. Hilton gibi firmaların 10 yıl sonrası için yer aradığını kaydeden Vali Kaban, son olarak ziyaret eden BAE'li Arabian Property Development şirketinin CEO'su Khalaf Abdul Rahman Al Romaithi'nin Ordu ile oldukça ilgilendiğini vurguladı. "Bizim için önemli olan bu tür çalışmaların başlaması" diyen Vali Kaban, "Görüşmeler sürecek. Şu an Arap yarımadası paranın biriktiği bir yer. Trilyon dolarlık fonlar var. Khalaf Abdul Rahman Al Romaithi ile yeniden görüşmek üzere ayrıldık" dedi.


Bu süreç içerisinde Ordulularında bazı konularda kendilerini yenilemeleri gerektiğini ve çevreye karşı duyarlı olmalarını istediğini belirten Vali Kaban, "Özellikle yaylalarda bir tip proje geliştirelim. Görüntüyü bozacak yapılar yapılmasını istemiyoruz. İsviçre Alp'lerinde olduğu gibi güzel yapılar ortaya çıksın" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?