6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Karadeniz'in geleceği yayla turizminde

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ekonomik krize rağmen Türkiye'deki turizm sektörünün gayet iyi durumda olduğunu belirterek, "İspanya ve Yunanistan turizmde geriye giderken, biz ise çıtamızı yükseltiyoruz" dedi.

Bakan Günay, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Ordu'ya geldi. AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat ile birlikte gelen Bakan Günay, il girişinde Akçay mevkisinde Ünye Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu ve partililer tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından ilk ziyaretini Ünye Belediyesi'ne yapan Bakan Günay, burada turizmle ilgili açıklamalarda bulundu. Dünyadaki ekonomik krize rağmen Türkiye'deki turizm sektörünün gayet iyi durumda olduğunu söyleyen Günay, "Yunanistan ile İspanya'da turizm sektöründe yüzde 2 gerileme varken, bizde tam tersine atış var. Karadeniz olarak turizmden nasibimizi almamız için çarpık şehirleşmeden, çarpık yapılaşmadan, kötü inşaat planı yapmaktan vazgeçmemiz gerekiyor. Yaylalarımızı korumalıyız, yapılaşma yapmamalıyız. Sinop'tan Artvin'e kadar yayla turizmini canlandırmamız gerekiyor. Denizlerimizi kirletmemeliyiz, sahillerimizi korumalıyız ki turist gelsin" diye konuştu.

Bakan Günay, belediyenin ardından ziyaret ve incelemelerine devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 14:58:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?