7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Kefelioğlu tartışmalara nokta koydu

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Tıp Fakültesi için Boztepe Devlet Hastanesi'nin geçici olarak tahsis edileceğini, diğer sağlık kuruluşlarını da ortak kullanabileceklerini söyledi.

Son haftalarda Tıp Fakültesi binası için yer konusunda bazı tartışmalara ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu açıklık getirdi. Prof. Dr. Kefelioğlu, kampus alanında yapılacak tıp fakültesinin inşaatının bitirilip hizmete girmesine kadar Boztepe Devlet Hastanesi'nin kendilerine tahsis edilmesini istediklerini, bu isteğin Sağlık Bakanlığı tarafından uygun görüldüğünü belirtti.

Boztepe Devlet Hastanesi'nin devredilmesi durumunda Prof. Dr. kimlikli bir Dekan atanacağını, onlarca yardımcı doçent geleceğini belirten Rektör Kefelioğlu, "ODÜ olarak Boztepe Devlet Hastanesi'ni ortak kullanacağız. Elimizde yetişmiş eleman varsa kendi binamızı oluşturup bağımsız olana kadar ortak çalışılabilir. Sağlık personelimiz diğer sağlık kuruluşlarında hasta takibine, tedavisine, ameliyatına girebilir. Nihayetinde iki tarafta halka hizmet veriyor" dedi.

AK Parti Ordu Milletvekili Enver Yılmaz'ın tıp fakültesi için Doğum Hastanesi ve Sağlık Müdürlüğü'nün bulunduğu alanın olması şeklindeki teklifi 2007 yılının Temmuz ayında değerlendirdiğini kaydeden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Orası ODÜ Tıp Fakültesi bünyesinde Doğum Hastanesi, Diş Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak kullanılabilir. Ordu'da var olan bütün sağlık birimlerini ODÜ ile ortak kullanılabilir" diye konuştu.

ODÜ'nün kampus alanı için planlama çalışmalarının bittiğini kaydeden Prof. Dr. Kefelioğlu, önümüzdeki 20 yılı planlayarak üniversiteyi sağlam temellere oturttuklarını vurguladı.

Tek ihtiyaçlarının 'sıcak para' olduğunu belirten Kefelioğlu, "Bir üniversite vakfı olsa sıcak para ihtiyacımızı büyük ölçüde karşılayacak. Çünkü devletin takdir ettiği bütçede satın alımlar ve ihaleler derken 3 ay geçiyor. Ama gelir getiren ve sıcak para sağlayan bir vakıf olsa kısa zamanda bitiririz" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 17:26:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?