6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kefelioğlu Tıp fakütesi için yükleniyor

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, 2009 yılında tıp fakültesinin temelinin atılması için seferber olduklarını söyledi.


Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) tıp fakültesi hastanesinin temelini 2011 yılında atılmasını karara bağlanması şokunu üzerinden atan ODÜ Rektörü Prof. Dr. Kefelioğlu ve kurmayları, harekete geçti. Ankara'ya bütçe görüşmeleri için giden heyet, tıp fakültesi için girişimlerini sürdürüyor. ODÜ için tıp fakültesinin hayati önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, bu konuda kaderlerine razı olmayacaklarını ve bunun için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Tıp fakültesi için 2011 tarihinin çok geç olduğunu, 2009 yılına almak için seferber olduklarını ifade eden Prof. Dr. Kefelioğlu, "Tıp fakültesinin temelinin daha önce atılması için görüşmelerde bulunuyoruz. Bunun takipçisi olacağız. Henüz netleşen bir şey yok ama oldukça yol aldık" dedi.


Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Maliye Bakanlığı'nda bütçe görüşmeleri yaptıklarını belirten Prof. Dr. Kefelioğlu, şöyle konuştu: "Yeni yılın bütçesini görüşüyoruz. 2009 bütçeleri içerisinde tıp fakültesini de 2011'den 2009'a aldırmak için uğraşıyoruz. Şuan gelişmeler olumlu gözüküyor, ancak net değil. Netleşmesi ekim ayını bulur. Bütçeler ekim ayında netleştiği için şuan ön görüşmeler oluyor. Ekim ayının 15'i gibi nihai kararlar çıkacak. O zamana kadar beklemek zorundayız."
"Kaderimize razı olmayı tabii ki kabullenemeyiz. Onun için bütün gücümüzle yükleniyoruz" diyen Prof. Dr. Kefelioğlu, "Elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Geçen yıl mali bütçede bir sıkıntımız vardı. Bu yıl büyük bir olasılıkla bu sıkıntıyı aştık. Şuan ihtiyaçlarımızı bildiriyoruz. Onların gerekliliğini savunuyoruz. Onlarda bu ihtiyaçlarımızı bütçeye ekleyip eklemeyeceklerine karar verecekler. Tıp fakültesini en az Ordulular kadar ben de istiyorum. Başta daire başkanlarımız olmak üzere bir seferberlik halinde Ankara'da elimizden geleni ardımızı koymuyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 12:38:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?