7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Kefelioğlu'nun yüksek okul şartları

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof.Dr. Haluk Kefelioğlu, ilçelerden çok sayıda yüksek okul talepleri geldiğini belirterek, "Üniversite konusunda tüm alt yapının hazır olduğu yerlere yüksek okul verebiliriz" dedi.


Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ordu Gazeteciler Derneği'ni (ODÜ) ziyaret etti. Dernek Başkanı Recep Aydın başta olmak üzere dernek üyeleriyle bir süre sohbet eden Prof. Dr. Kefelioğlu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. İlçelerden çok miktarda yüksek okul talebi geldiğini belirten Kefelioğlu, yeni kurulan bir üniversite oldukları için bütçelerini kampüs için harcadıklarına dikkat çekti. "Merkezi güçlü olmayan üniversitenin çevresi güçlü olamaz" diye konuşan Kefelioğlu, bütçedeki önceliği Cumhuriyet Kampüsü içerisindeki yapılması planlanan fakülte binalarına vereceklerini kaydetti.


İlçerele yüksek okul verebileceklerini ancak bazı şartları olduğunu ifade eden Kefelioğlu, "Bir kere önce yüksek okul olabilecek nitelikte ve kapasitesinde binayı temin edecekler. Ayrıca iç donanımı hazır olmalıdır. Öğrenci yurdu mutlaka ve kesin olmalıdır. Çünkü 700-bin öğrenciyi sokakta yatıramazsın. Bunlar hazır olsa bile o ilçenin üniversite hayatı yaşatması gerekiyor. Sosyal hayatı hareketli, sosyal aktivitelerin olduğu bir yer olmalı. Bunlar sağlandıktan sonra sorun olmaz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2008 Pazartesi 16:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?