6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kenardaki Ertuğrul Günay

CHP, Ertuğrul Günay'ın ismine tahammül edemedi. CHP'nin çıkardığı Halk Gazetesi, geçmişte CHP'de genel sekreterlik yapan, ancak daha sonra AK Parti'ye geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı aile fotoğrafından çıkardı.

CHP tarafından 15 günde bir çıkartılan Halk Gazetesi 15 Nisan tarihli 101. sayısını, CHP'nin bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 32. Olağan Kurultayına ayırdı.

Gazetenin 12. sayfasında da CHP'nin kuruluşundan bu yana Genel Sekreterliğini yapanların fotoğraflarına ve ne zaman göreve geldiklerine ilişkin kısa bilgiye yer verildi.

Tek bir çerçeve içinde bugünkü Genel Sekreter Önder Sav dışındaki tüm eski genel sekreterlerin portre fotoğraflarına yer verildi. Ancak geçmişte CHP Genel Sekreterliği yapan ve daha sonra AK Parti'ye geçen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın fotoğrafı adeta dışlanmış gibi çerçevenin dışında, sayfa kenarına konuldu.

Ayrıca, çerçeve içindeki 18 genel sekreterin ad ve soyadları açıkça yazılırken, Ertuğrul Günay, 'E. Günay' olarak belirtildi.

Yazıda ise Günay ile ilgili bölümde, "...Çıkartılan yasayla partilerin açılma olanacağı sağlanınca, CHP 9 Eylül 1992'de toplanan 25. kurultayı ile siyasal yaşama döndü. Ertuğrul Günay bu kurultayda oluşan Parti Meclisince Genel Sekreterlik
görevine seçildi. Günay bu görevi, istifa ettiği 1994 yılına kadar yaptı" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 17:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?