6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kentler Çocuklarındır

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma Vakfı (ÇEKÜL) 'Kentler Çocuklarındır Kültürel Eğitim Programı' kapsamında Ordu'da bir dizi etkinlik yapılacak. ÇEKÜL Vakfı'nın yürüttüğü program, ulusal boyutta bir eğitim programına dönüştürülmesi hedefliyor.

Bu amaçla, 2008 yılı eğitim uygulamalarının, Tarihi Kentler Birliği üyesi kentler olan Kuşadası, Çanakkale, Denizli, Niksar, Gaziantep, Ordu, Beypazarı, Malatya, Kütahya ve Akşehir kentlerin olması planlandı.


2003 yılında bu yana devam eden 'Kentler Çocuklarındır Eğitim Programı'nın 2008 yılı 8. eğitim uygulaması Ordu ile devam ediyor. Eğitim 25-27 Nisan tarihlerinde Ordu Belediyesi'nin katkılarıyla yapılacak. Toplam 24 öğrencinin katılımıyla yapılan eğitim, ÇEKÜL gönüllü eğitmenlerinden Hafize Şahin ve Emre Alıcı'nın yaptıracağı iletişim oyunlarıyla desteklenecek. Öncelikle kültür bilincinin anlatılacağı eğitimlerde, yerel eğitmenler kendi hazırladıkları sunumlar eşliğinde Ordu'nun doğa ve kültür varlıkları hakkında detaylı bilgiler verilecek. Kent gezi programlarıyla da çocuklar, aldıkları bilgileri yerinde inceleme fırsatı bulacak.


Eğitim sonunda öğrencilere 'kültür elçisi' sertifikası verilecek. Ordu'nun kültür elçisi olmaya aday öğrenciler, eğitimden sonra da farklı etkinliklerle buluşmaya ve kentlerini tanımaya, tanıtmaya devam edecek. ÇEKÜL Eğitmeni Emre Alıcı, 3 gün boyunca çocuklara proje eğitim programının tanıtılacağını ve alan gezilerinin yapılacağını söyledi. Eğitim boyunca çocukların Ordu'nun tarihi ve mimari özelliklerin neler olduğunu anlatılacağını belirten Alıcı, "Onlara burada büyük bir misyon yüklüyoruz. Aldıkları eğitimi ve edindikleri bilgileri arkadaşlarına aktaracaklar. Bu vesile ile elçi sıfatı kazanmış olacaklar. Bu eğitim sadece belli bir odada oturarak yapılacak bir eğitim değildir. Örneğin Ordu'nun uzmanlar tarafından mimari özelliklerini anlatıyorsak, sonra otobüslere binip doğrudan anlattığımız yerlere gidip gezerek öğreteceğiz. Bu şekilde onlara kültür ve kültürel mirası koruma bilincini kazandırıp bunu da arkadaşlarına aktarmalarını sağlayacağız" dedi

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 17:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?