6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

KESK'ten zam protestosu

Kamu Emekçileri Sendikaları Platformu (KESK) Ordu Şubesi'ne bağlı sendikalar ve siyasi partiler, son dönemde yapılan zamları protesto etmek için oturma eylemi yaptı.


Şadırvan'da gerçekleştirilen ve yaklaşık 150 kişinin katıldığı eyleme KESK'e bağlı sendikalar ile Türkiye Komünist Partisi (TKP), Emeğin Partisi (EMEP), Özgürlük Dayanışma Partisi (ÖDP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) de destek verdi. Eylem sırasında KESK adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Ahmet Süngü, hükümetin elektrik ve doğalgaz zamlarını geri almasını istedi. Dünya genelinde yaşanan krizin Türkiye'yi de etkilediğini belirten Süngü, yaşanan bu krizin derin sosyal patlamalar oluşturmaması için ekonomik ve sosyal politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, AK Parti'den zamları geri almasını istedi.


Açıklamanın ardından protestoya katılanlar bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. Hükümet karşıtı sloganların atıldığı eylem olaysız sona erdi. Eylemin ardından kalabalık sessizce dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?