6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kivi birliği alımlara başladı

Türkiye'de Rize'den sonra en çok kivi üretilen ili olan Ordu'da, piyasadaki boşluğu doldurmak amacıyla Kivi Üreticileri Birliği alım yapmaya başladığını açıkladı.


1994 yılında 500 fidan ile deneme üretimlerine başlanan, bugün gelinen noktada 2 bin 200 dekar alanda dikili bulunan 150 bin kivi fidanı ve 2 bin ton üretim ile ülke genelinde ikinci sırada bulunan Ordu'da Kivi Üreticileri Birliği, Organize Sanayi Bölgesi'nde kiraladığı depoda alımlara başladı. Kivi üreticilerinin pazar sıkıntısını ortadan kaldırmak, piyasayı rahatlatmak ve fiyatın düşmesini engellemek amacıyla başlatılan alımlar kapsamında 4 günde 60 ton kivi alımı yapıldı.


Kivi Üreticileri Birliği Başkanı Ekrem Kırca, 15 günlük bir süre belirlediklerini ve bu süre içinde 150 ton kivi alımını hedeflediklerini belirtti. Halen 1.4 YTL'den alım yaptıklarını belirten Kırca, "Aldığımız kivilerin bedelini peşin ödüyoruz. Kivileri soğuk hava deposunda bekleterek ihtiyaç durumunda piyasaya arz ediyoruz. Türkiye'nin dışarıdan kivi ithal ettiği bir dönemde bu açığın kapatılmasına çalışıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız kesintisiz sürecek" dedi

İha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 17:08:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?