7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Kız Öğrenci Yurdu tartışması

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, kız öğrenci yurdu binasının bir bölümünün başka bir kuruma tahsis edilmesine, ‘suistimale açık olduğu ve kontrolünün mümkün olmayacağı’ gerekçesiyle karşı çıktı. 

İl Genel Meclisi temmuz ayı son birleşim toplantısında, daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü'ne kız öğrenci yurdu olarak kullanılması amacıyla tahsis edilen binanın ilk 3 katının Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü'ne tahsis edilmesi teklifi görüşüldü. Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait ve merkez Bucak Mahallesi'nde bulunan Valilik Kriz Merkezi binasının Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsisinin bir kısmının kaldırılarak söz konusu koordinatörlüğe verilmesine, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun tepki gösterdi. Söz konusu binanın bir kız öğrenci yurdu olduğunu ve suistimalin olacağını belirten Uzun, tahsisin gerçekleşmesi halinde öğrencileri binadan çıkartacaklarını söyledi. 

"KIZLARI BİNADAN ÇIKARTIRIZ"
Söz konusu yurtta Ordu'nun her yerinden 85 öğrencinin barındığını hatırlatan Uzun, "Bu öğrencilerin birçoğu kırsaldan gelmektedir. Burada yerleşecek ikamet edecek başka yeri bulunmayan öğrenciler bulunmaktadır. Takdir edilmelidir ki, burası bir kız öğrenci yurdudur. Kız öğrencilerin bulunduğu bir yurtta, başka büro için tahsiste bulunmamız, öğrenci açısından mümkün değildir. Çünkü bu suistimale açık bir konudur. Bunu kontrol etme imkanımız olmayacaktır. Çünkü giriş aynı yerdendir, müstakil bir tarafı yoktur. Buranın başka bir kuruma tahsis edilmesi halinde kız öğrencileri barındırmamız mümkün değildir. Kesinlikte çıkartırız" diye konuştu
Ordu Lisesi bahçesine yapılan yurt binasının Ordu'nun ihtiyacını karşılıyormuş imajı vermesinin de yanlış olduğunu ifade eden Uzun, Ordu'da çok daha fazla yurda ihtiyaç duyduklarını ve yapımı devam eden yurtlarında ihtiyaçlarını karşılamayacağını sözlerine ekledi. Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun'un görüşlerinden sonra tahsis konusunun meclis tarafından Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu'na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildi.

...
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 11:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz s. IP: 92.227.64.xxx Tarih : 13.07.2008 14:32:26

nedir bu korkunuz beyler yoksa sizler kendi bilinc altinizda besledikleriniz ..?? acaba ne olur orayi bir baska kurumda kullanirsa..? aslinda o kizlari sizin gibilerin ellerinden kurtarmak lazim hayret bisey arkadas olamaz böyle birsey yaziklar olsun diyorum baska daha ne söylenebilir