6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Koç:'Meslek liseleri çok önemli'

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Türkiye'de yüzde 10 işsizlik varken ara eleman yetiştiren meslek liselerinin son derece önemli olduğunu söyledi.


Koç Holding tarafından farklı bölgelerde bayilerle fikir üretmek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla düzenlenen Anadolu Buluşmaları'nın 14.'sünün yapıldığı Ordu'ya gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ünye ilçesini ziyaret etti. Geceyi Fatsa ilçesinde geçiren ve sabah Ünye'ye hareket eden Mustafa Koç, Koç Vakfı tarafından burs alan 26 öğrencinin bulunduğu Adnan Menderes Ticaret Meslek Lisesi'ni ziyaret etti. Burada okul müdürü ve öğretmenleriyle kısa süreli sohbet eden Mustafa Koç, daha sonra resmi açılışı henüz yapılmamış olan burs alan öğrencilerin bulunduğu teknoloji sınıfına geçti. Öğrencilerle sohbet eden Koç, bir kız öğrencinin bilgisayardaki çalışmalarını izledi.


Okul ziyareti sonrasında kısa bir açıklama yapan Mustafa Koç, okulda eğitime destek anlamında ürettikleri projenin en güzel örneğini gördüklerini söyledi. Bu projelerin başkalarına da örnek olması gerektiğini ifade eden Koç, "Meslek liseleri sanayinin bel kemiğini oluşturan ara eleman yetiştirmek açısından fevkalade önem arz ediyor. Yüzde 10 işsizlik varken, kalifiye eleman bulmak için fabrikalar ve işletmeler zorluk çekiyor. Bizde bunları çok iyi bir araç olarak düşünüyoruz. Tabii bizim başlattığımız
proje okyanusta bir damla. İnşallah bu proje başkalarına da örnek olur ve başka kuruluşlar da bu projeleri bizimle beraber devam ettirirler" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?