6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Komandolar yemin ettiler

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Jandarma Komando Birliği'nde acemi eğitimlerini tamamlayan 321. kısa dönem erler, yemin ederek il içi asli birliklerine tayin oldu.


30 kısa dönem askerin yemin ettiği törene Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, İl Emniyet Müdür Vekili Olcay Tosun, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, sivil toplum örgütü temsilcileri ve asker yakınları katıldı. Tören, Fatsa Jandarma Bölük Komutanı Jan. Yzb. Önder Ocak'ın İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek'i karşılaması ve Albay Çürek'in kısa dönem askerleri selamlamasıyla başladı. İl Jandarma Komutanı Albay Çürek, kısa dönem askerlere hitaben yaptığı konuşmada, "Edeceğiniz bu yemin, vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emirlere mutlaka itaatin simgesi ve aynı zamanda kahraman Türk Ordusu'na mensup bir asker olduğunuzun belgesidir" dedi.


Albay Çürek'in yaptığı konuşmanın ardından 321. kısa dönem erler, Fatsa Jandarma Bölük Komutanı Ocak nezaretinde yemin etti. Yemin edilmesinin başarılı kısa dönem erlere Albay Celal Çürek tarafından takdirname verildi. Jandarma Marşı ve tören geçişinin ardından yemin töreni kokteyl ile sona erdi. Tören geçişi sırasında minik bir çocuğun babasının da içinde bulunduğu askerleri, asker selamı ile izlemesi ilginç bir görüntü oluşturdu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2008 Cuma 20:00:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?