3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Kömürler eve teslim

KÖMÜRLER EVE TESLİM

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, yardıma muhtaç ailelerin kapılarına kadar giderek kömür yardımı yapıyor.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü tarafından fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılmak üzere Türkiye Kömür İşletmeleri'nden sağlanan kömürler Ordu'ya gönderildi. Bu yıl yapılan farklı bir uygulama ile kömürler Ordu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kiralanan araçlarla fakir ve yardıma muhtaç, ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Bu yıl farklı bir uygulama yaptıklarını açıklayan Vali Orhan Düzgün, "İlimizdeki fakir ve yardıma muhtaç ailelerin kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1 ay önce kömür dağıtımlarına başladık. Ancak bu yıl Ordu'da kömür dağıtımlarını ihtiyaç sahibi ailelerimizin evlerine götürerek, kapı teslimi yapıyoruz. Bu uygulama ile hem fakir ve yardıma muhtaç ailelerimizin kömür dağıtımından yararlanmak için ek bir nakliye masrafı yapmalarının hem de ihtiyaç sahibi ve yaşlı vatandaşlarımızın yağmurda, soğukta kömürünü almak için saatlerce kuyrukta beklemesinin önüne geçmiş olduk. Kömür yardımı yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yapılan her türlü yardımdan faydalanan vatandaşlarımız hiçbir isim altında, hiç kimseye ödeme yapmak zorunda değiller. Kendilerinden böyle bir ödeme talep edilmesi durumunda bunu bize bildirmelerini önemle rica ediyorum" dedi.

Kömür dağıtımlarında önceliğin köylere verildiğini açıklayan Vali Düzgün, "Merkez ilçeye bağlı köylerde ve Saraycık beldesine bağlı mahallelerde kömür dağıtımı tamamlandı. Merkez ilçeye bağlı 22 mahallede ise kömür dağıtımları mahalle mahalle planlanarak, yardıma muhtaç ailelerimizin kapılarına kadar götürülerek teslim edilmektedir. Kömür dağıtımlarının kısa sürede tamamlanması için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki personelimiz hafta sonları da çalışıyor" diye konuştu.

KÖMÜRLER EVE TESLİM
KÖMÜRLER EVE TESLİM
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2010 Pazartesi 16:24:04
Güncelleme :22 Kasım 2010 Pazartesi 16:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz 52 IP: 93.195.155.xxx Tarih : 24.11.2010 11:55:29

Yardimlasmanin güzel bir örnegi. insallah muhtac insanlara gider