6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

'KÖYDES sadece bir başlangıç'

Ordu İl Genel Meclis Başkanı Şanser Şahin, içme suyu ve yolu olmayan köylerin altyapılarının güçlendirilmesi amacıyla başlatılan KÖYDES projesi kapsamında 3 yılda büyük başarı elde ettiklerini belirterek, muhalefete tepki gösterdi.

2005 yılında başlatılan KÖYDES kapsamında Ordu'nun tüm köy ve yerleşim ünitelerinin büyük oranda beton yola ve suya kavuşturulduğunu, bir çok eksikliğin giderildiğini belirten Şahin, bugüne kadar 279 üniteye içme suyu sağlandığını, bin 696 ünitenin ise beton yola kavuşturulduğunu kaydetti. Halen 27 ünitenin içme suyuna kavuşturulması çalışmalarının devam ettiğini, 57 ünitenin yolunun betonlandığını vurgulayan Şahin, "İçme suyu için 14, beton yol için 19 ünitenin durumu da ihale aşamasındadır. Bu çalışmalar tamamlandığında 320 ünite suya, bin 772 ünite yola kavuşturulmuş olacaktır" dedi.

Bazı muhalefet partilerine mensup siyasilerin KÖYDES'i küçümsediğini hatırlatan Şahin, 'mantıklı ve insaflı' olan kişinin, bu yatırımların önemini anlayabileceğini belirtti.

Şahin, "Her fırsatta Batı ve çağdaşlık diye ön plana çıkanlar, Batı'nın merkezi Avrupa'ya baksın. AB ülkelerinde en küçük bir kırsal kesimde yol ve su problemi yok. Bizim insanımız ise yıllarca susuzluk çekti, çamurlu yollarda gezdi. KÖYDES sadece bir başlangıçtır. Kırsal kesimi önce suya ve yola kavuşturmayı hedefledik. İnsanımızın bakış açısını değiştirdik. Bu hizmetler 30 yıl önce başlamış olsaydı, Türkiye bugün çok başka yerde olurdu. KÖYDES'i eleştirip küçümseyenler, bağlı oldukları siyasi akımın geçmişte bu hizmetleri yapamadığını görmelidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 19:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şahin KALAFAT IP: 88.224.208.xxx Tarih : 20.12.2008 23:30:10

Sayın Başkanım KÖYDES projelerinizi küçümsemiyoruz ama Gülyalı İlçemizde Köy yollarımızın birçoğu, piraziz-ambarcılı-kestane yolu köstebek yuvası gibi kestane köyü kurudirek yolu hakeza öyle umarım bu hizmetlerinizden kırsal kesimdekiler gibi bizde yararlanırız.