7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Köylerde kaçak yapıya izin yok

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, köylerde yerleşik alan dışında yapılaşmaya kesinlikle izin vermeyeceklerini söyledi.


Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, İl Özel İdaresi sorumluğundaki bölgelerde kaçak yapılaşmanın önüne geçilebilmesi ve hizmet kalitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Bu kapsamda köy yerleşik alanlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ettiğini ifade eden Yılmaz, "Köylerde en çok yapılaşma nerede var, nerede sınırlamalıyız. Şu an bu soruların cevaplarını arıyoruz. Her köyün yerleşik alanı tespit edilerek bunun dışında yapılaşmaya izin verilmeyecek" dedi.


Bugün itibariyle yerleşik alan tespitinin tamamlanamaması nedeniyle bazı sıkıntılar yaşadıklarını belirten İl Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz, "Bizim köylerimizde zaten köyün bir çok yerinde yapı söz konusu. Bunların hepsi kadastro çalışmalarıyla direkt ilgili. Bu çalışmalar olmayınca yerleşik alan tespiti de yapılamıyor. Dolayısıyla bu yıl ve gelecek yıllarda çalışmalar bitince yerleşik alan dışında köyde dahi olsa vatandaşın ev yapmak için ruhsat isteme gibi bir lüksü kalmayacak. Dolayısıyla şu an ki yapılaşmış yerleri nihai alan olarak kabul ediyoruz. Her köyde en az 6-7 tane merkez sayılabilecek alanlar var. Bu ana bölgeleri merkez saymak suretiyle hizmet verilecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 17:31:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?