7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Kredi kartıyla gelecek harcanıyor

Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kaya, kredi kartlarıyla geleceklerin harcandığını söyledi.


Günümüzde kredi kartlarının verilmesi konusunda bir çok kanun maddesi olmasına rağmen sokak ortalarında dahi dağıtıldığını belirten Yüksel Kaya, bu konuda büyük bir sorunun baş göstereceğini kaydetti. Kredi kartlarının Türkiye ekonomisini derinden etkilediğini ifade eden Yüksel Kaya, "Bankalar kişilerin ödeme güçlüğü olacağını bildiği halde kartları dağıtmaya devam ediyor. Çocuklarda dahi sayısız kredi kartı var. Geç kalınmadan bu sorunun bir an önce ele alınması gerekiyor" dedi.


Kredi kartlarıyla kazanmadan geleceklerin harcandığını savunan Kaya,"Türkiye ekonomisini etkileyen en büyük etken kredi kartlarıdır. Kazanmadan geleceğimizi harcıyoruz. Bende kredi kartında istifade ediyorum. Kredi kartı ancak ekonomik güce göre harcamalar için kullanılan bir araç olmalıdır. Günümüzde ne yazık ki hiç de amacına hizmet eden şekilde kullanılmıyor. Ekonomimizi temelden sarsan konu kredi kartlarıdır" diye konuştu.


Ülke ekonomilerinin ve bankaların çöküşünün kredi kartlarından olacağını görüşünü savunan Kaya şöyle konuştu:
"Geleceğin en büyük ekonomik krizi kredi kartlarından çıkacaktır. Ülke ekonomisi ve bankaların çöküşü kredi kartlarından olacaktır. Bankalar kredi kartlarından büyük miktarlarda faiz alıyor. Yüzde 15'e dağıttığı mevduatı yüzde 75-80'a, hatta birleşik faiz uygulandığında yüzde 200'lere varan miktarlarla tahsil ediyorlar. Takibe düşmüş kredi kartlarının vaizleri çok yüksek. Bankalar bu sistemle kazanıyor. Şu an yüzde 50'sinden tahsil etmesi halinde yoluna devam edebiliyor. Ancak bir süre sonra bunun da sonu gelecektir."

İha
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?