7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Küresel ısınma Karadeniz’e yarayacak

Türkiye Seyahat Acenteleri (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, küresel ısınmanın getirmiş olduğu sorunun Karadeniz'i çok cazip hale getireceğini söyledi.

Karadeniz Bölgesi'nde gezi ve incelemelerini sürdüren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, beraberindeki 40 acente sahibi ile birlikte Ordu'nun Fatsa ilçesini ziyaret etti.

Fatsa'da ilk olarak Çotanak Turizm Seyahat Acentesi'nin açılışını gerçekleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, daha sonra Yalçın Hotel'e geçti. Yalçın Hotel'de kendilerine ikram edilen yöresel yemeklere hayran kalan Başaran Ulusoy, burada yaptığı açıklamada, küresel ısınmanın Karadeniz'i çok cazip hale getireceğini belirterek, "Karadeniz'in yağmuru çetindir, güneşi üveydir, ürünü de yetimdir. Küresel ısınma nedeniyle bundan sonra hava şartları yağmuru yumuşak hale getirecek, başka tarafta ise perişan hale getirecek. Onun için doğaya çok kıymet vermek lazım. Organik tarım özellikle burayı daha yaşanır hale getirdi. Turizm bundan sonra sıfır metre rakımdan değil 300-400-1000-1500 metre rakımdan başlayacak. Başka çaresi yok, dünya yavaş yavaş Karadeniz'e geliyor" dedi.

TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Bolaman beldesinde bulunan Hazinedaroğlu Konağı'nı da ziyaret ettikten sonra Fatsa'dan ayrıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?