6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Kurtulmuş yola, Ünye’den çıkıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 'modern batı uygarlığı' vaat edenlerin dünyayı krize soktuğunu söyledi. 

SP Genel Başkanı Kurtulmuş, partisinin Karadeniz gezisinin ilk başlangıç yeri olan memleketi Ünye'den 'Saadet Türkiye' buluşmasını başlattı. Belediye Gösteri Salonu'nda yapılan toplantıda partililere hitap eden Numan Kurtulmuş, "Karadeniz halkı eğer doğru karar verip yerinden şöyle bir kalkarsa, Türkiye üzerindeki kara bulutları kaldırır ve Saadet Türkiye buluşmasının buradan başlamasının gerçek gücünü göstereceğine inanıyorum" dedi.

Türkiye'yi kendi değerleriyle, kökleriyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Kurtulmuş, "Dünyaya hakim olanlar, modern Batı uygarlığı vaadedenler, şimdi dünyayı krize sokmaktadırlar. Bunun yanında bütün insanlığı krize sürükleyip kirletiyorlar. İşte Türkiye'nin Milli Görüşü sayesinde bunu değiştireceğiz. Bu değişim sizlerin gücü ve Saadet Partisi'nin geleceğe olan inancı ve azmiyle sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada hakim olacaktır" diye konuştu.

1990'lı yıllarda Berlin Duvarı yıkılınca "Dünyada savaş ve zulüm bitecek" dendiğini hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Aradan geçen 18 yıla rağmen halen gözyaşı ve katliamlar dinmedi. Bosna'da, Afganistan'da ve hemen yanımızda Irak'ta yapılanlar unutulmadı. 2. Dünya Savaşı'ndan fazla insanlar katledildi ve halen devam ediyor. Hani savaşlar bitecekti, masum insanlar ölmeyecekti. Sadece dünyayı biz yöneteceğiz ve demokrasi getireceğiz diyenler, diyenleri Ömerlerle Alileri karşı karşıya getirdi. İnsanlık bir büyük keşmekeşliğin içinde gidiyor" şeklinde konuştu.

Dünyadaki sıkıntının savaşla bitmediğine dikkat çeken SP lideri Kurtulmuş, şunları söyledi: "Toplumda sigara ve alkol almanın yaşı da her geçen gün aşağıya çekiliyor. Kendilerini dünyanın hakimi ilan edenler, baktığımızda Türkiye'de herkesin nabız atışlarını tespit ederiz diyenler, daha Beyaz Saray'ın etrafındaki kendi sokaklarında kartonların üzerinde yatan vatandaşının halini göremezken, bizlere ve dünyaya ben sizi izliyorum süsü veriyorsa, işte bazıları da bunlara kayıtsız şartsız evet derse, yenilgi psikolojisinin altına girmiş ve boyun eğerse yenilgiyi kabullenmiş demektir. İşte tam bu noktada bütün dünyanın yeni bir ses ve yeni bir ele ihtiyacı var. Bunun için sıra Türkiye'de. Biz siyaseti bir partinin amblemi, bayrağı için, belediye başkanı, milletvekili, bakanı veya başbakanı olmak için değil, bütün insanlığın hayrına olsun diye yapıyoruz. Biz halkın rızasını alıp, hak için siyaset yapıyoruz. Eğer bir siyasi partinin kendi köklü bir programı yoksa ve başkalarının idaresi altında çalışıyorsa, o parti yok olmaya mahkumdur."

Dünyadaki mali krize değinen Kurtulmuş, "Bakın dünyada bir kriz var. Daha Türkiye'ye gelmeden krize girdik, dışarısı hapşırsa, biz verem oluyoruz. 2000'li yıldan buyana biz Derviş politikalarıyla yönetiliyoruz. Hala kendi ekonomik politikamız yok. Özelleştirme adı altında bizim iktidar dönemlerimizde yapılan fabrikaları sattılar. Sizin sanayiyle ne işiniz olur, tarıma yönelin, kurtuluşunuz tarımda diyenler, şimdi tarım ürünlerine kota koyup bizlere tarım yaptırmıyorlar. Peki biz ne yapacağız?" diye
konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 13:50:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?