7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Labaratuvar sonuçları cepte

Ordu Devlet Hastanesi başlattığı yeni bir uygulama ile hastalar istediği takdirde laboratuvar sonuçlarını kısa mesaj (SMS) ile cep telefonlarından öğrenebilecek.


Hastalara daha iyi hizmet verebilmek için kolları sıvayan Ordu Devlet Hastanesi, talep edilmesi halinde cep telefonundan mesaj ile laboratuvar sonuçlarının ne zaman çıktığını veya sonuçlarının doğrudan SMS ile öğrenmesini sağlayan LAB SMS sistemini hayata geçirdi. Bu servisten yararlanmak isteyen hastalar laboratuvardan verilen barkod evrakının üstünde yazan numaraları Turkcell 3905 numaralı hatta kısa mesaj göndermeleri yeterli oluyor. Laboratuvar sonuçları çıkınca isteğe bağlı olarak sonucun çıktığı yada raporun tamamı cep telefonuna otomatik olarak geliyor.


Ordu Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Atilla Öztürk, her geçen gün hizmet kalitesini artırdıklarını belirterek, LAB SMS uygulamasının hastalara büyük bir kolaylık sağlayacağını söyledi. Kısa mesaj ile laboratuvar sonuçlarının hastalara iletilmesiyle birçok konuda yarar sağlanacağını ifade eden Opr. Dr. Öztürk, "Bu uygulama ile hastanenin sonuç verme yerindeki kuyruklar belirgin ölçüde azalacaktır. Hastalar sonuçların çıkıp çıkmadığını saatlerce hastanede beklemek zorunda kalmayacaklar. Ayrıca sonuçları başka kurumdaki doktorlara göndermek durumunda kalan hastalar yine SMS yoluyla raporlarını doğrudan iletebileceklerdir. Bunların yanı sıra en önemlisi, alınan sonucun onaylandıktan hemen sonra hastaya iletildiğinden, hastaların sonuçların geç almasından kaynaklanan herhangi bir sağlık sorunu yaşamalarının önüne geçilecek" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 14:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?