7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Mahkumların bilgi yarışması

Ordu Efirli Ceza İnfaz Kurumu ile Final Dergisi Dershanesi iş birliği ile mahkumlar arasında bilgi yarışması düzenlendi.


Ceza İnfaz Kurumu Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilen bilgi yarışmasını Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Ceza İnfaz Kurumu Başkanı Erol Ofluoğlu, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Savaşçı'nın yanı sıra çok sayıda hükümlü ve tutuklu katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hasan Savaşçı bir konuşma yaptı. Hasan Savaşçı, günümüzün bilgi çağı olduğunu belirterek, bilginin sadece eğitim kurumlarında değil, cezaevlerinde de öğretilebileceğini gösterebilmek adına böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

Üç kişilik gruplar halinde toplam 9 mahkumunun katıldığı bilgi yarışması iki turdan oluştu. 15 sorudan oluşan ilk turda en az soruya cevap veren grup elendi. 10 soruluk ikinci turda ise 190 puan toplayan beyaz masa birinciliği kazandı. Birinci olan gruba Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk tarafından tebrik belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.


Öte yandan yarışma arasında infaz koruma memuru ve mahkumlarından oluşan bir grup izleyenlere bağlama eşliğinde unutulmayacak anlar yaşattı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 17:50:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?