6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Makam koltuğundan şoför koltuğuna

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 8 yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi yaptıktan sonra yaşadığı bir olay iddiasıyla görevden uzaklaştırılan Engin Şahin, "komplo" dediği olaydan mahkemeler tarafından aklanmasının ardından emekli olarak Fatsa-Ordu arasında şoförlük yapmaya başladı.


2001 yılına kadar Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yapan ve yaşadığı bir olaydan dolayı görevinden alınarak Hakkari Yüksekova'ya öğretmen olarak tayin olan Engin Şahin, yapılan soruşturma ve mahkeme sürecinin ardından aklanarak emekliye ayrıldı. Emekli olduktan sonra şehirlerarası turizmcilik yapan Engin Şahin, daha sonra Ordu'ya yerleşerek Fatsa-Ordu hattında minibüs şoförlüğü yapmaya başladı.


Başına gelen olaydan sonra boş duracağına şoförlük yaparak vakit geçirmeye başladığını söyleyen Şahin, "Ben 1982 yılında normal ehliyet, 1995 yılında da ağır vasıta ehliyeti almıştım. Geçen sene otobüste turizmde çalıştık. Bu sene Ordu'ya yerleşince hattımız vardı değerlendirmek istedim. İnsanlar yaşadığı müddetçe her şey başına gelebilir. Emekli olunca boş durmak kadar kötü bir şey olmadığını anladım. Bir meşgalem olması lazım diye düşündüm. Önümüzdeki yıl belediye başkanlığına aday olacağım. Belki seneye belediye başkanı olarak yaşantıma devam ederim. Başıma gelen olay bize kurulan bir tezgahla organize olmuş. Ben aklandıktan sonra geldi geçti dedim ve bu işi kapattık. Mahkemelerde aklandığım için bu işin üstüne gitmeye gerek görmedik. Bu işin içinde kimlerin olduğunu biz biliyoruz. Belli mevkilerde olan insanların alınması için bazı gerekçeler uydurulması gerekiyordu, öyle de yaptılar" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 12:43:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ HASAN TANRIKULU IP: 88.254.185.xxx Tarih : 9.09.2008 20:39:24

Engin şahin reklam yapma gerçeklerin ne olduğunu bilmeyen yok. Adalet aklar ama kamu vicdanı akladımı? Kesinlikle hayır.