6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Makam odasında iş kuyruğu

Çamaş ilçesinde kurulacak iç çamaşır tekstil fabrikasında çalışmak için için müracaat etmek isteyen gençler, Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası'nın makam odasında uzun kuyruklar oluşturdu.

Resmi tatil olmasına rağmen, kurulacak fabrikaya işçi alımı için Çamaş Belediyesi mesai yaptı. Çamaş ilçesine tekstil fabrikası kuracak olan Cennetoğlu firması sahibi hayrettin Cennetoğlu da gençlerle bizzat mülakat yaptı. 1975 yılında tekstil hayatına başladıklarını belirten Hayrettin Cennetoğlu, “Şu anda Çaybaşı ilçesinde 95 işçinin çalıştığı bir fabrikamız var. 2007 yılında İkizce ilçesine de açtık. Şimdi de Çamaş ilçesine açacağız. Burada açılması 2 ay sürer. İstanbul'da da iç giyim sektöründe faaliyetimiz devam ediyor. Çamaş'a gelmemizde, Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası çok ısrarcı oldu. Bu kadar iş talebi beklemiyordum. İnşallah devamı gelir. Faaliyete geçtiğimizde burada belediyeye de büyük görevler düşüyor. Yollar karda kışta kapandığı zaman başkanımızın görev başında olması lazım. Yani ürün sevkıyatında bir sorun yaşamamamız gerekiyor” dedi.

Pazar sorunu yaşamadıklarını ifade eden iş adamı Hayrettin Cennetoğlu, “Ürünümüzün yüzde 80'ini yurt dışına İsrail'e, Makedonya'ya, Bulgaristan'a, İran'a, Irak'a gönderiyoruz. Yeter ki ürün çıksın. Biz inşallah burada kalıcı olacağız. Biz buraya devletten kredi çekip gelmedik” diye konuştu.

İş adamı Hayrettin Cennetoğlu'nun Ordu iline çok büyük katkıları olacağını belirten Çamaş Belediye Başkanı Mahmut Ayparçası ise, “Hayrettin Cenneoğlu'nun tekstilde Sakıp Ağa olduğuna inanıyoruz. Hayrettin Cennetoğlu'nu Çamaş'a getirebilmek için 5 yıldır peşinde koşuyorum. Bu tip iş adamları halkın yükünü çeken bu insanlar. Sakıp Ağa'nın öldüğünü duyunca hüngür hüngür ağladık. İşverenlerimiz bizim başımızın tacı. İlçemde alt yapı hizmetlerini tamamladık. İstihdam sorunumuz vardı. İnşallah şimdi de istihdam sorunumuzu hallediyoruz. Bu sene bir bayram değil, bin bayram yaşıyoruz. Bugün çok sevinçliyiz. İstihdam konusunda belediye olarak seferber olduk. İnşallah buradan bir güneş doğacak. Biz bunu küçük bir olay olarak görmüyoruz. Bin kişi değil, 10 bin kişi versek hepsine de iş var” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2008 Cuma 18:38:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhsin özdemir IP: 87.67.178.xxx Tarih : 16.04.2013 00:00:35

Ne oldu fabrika kuruldu mu ? Yalancının mumu yatsıya kadar yanarmıs. Sizin tekstil yalanı mumu aksama kadar bile yanmadı.