7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Makineli tarıma 7 milyon YTL destek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, 2006 yılında uygulamaya konulan makineli tarım desteğinin devam ettiğini belirterek, "2006 ve 2007 yıllarında Ordu'da makineli tarım için 3 milyon 125 bin YTL'si hibe olmak üzere 7 milyon 250 bin YTL destek verildi" dedi.

Fatih Han Ünal yaptığı açıklamada, kırsal kesimde yaşayanların refah seviyesini yükseltmek ve iş imkanları ortaya çıkarmak amacıyla 2006 yılında başlatılan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projesi kapsamında bal işleme ve paketleme, süt işleme, su ürünleri işleme ve şoklama, soğuk hava deposu, fındık kırma ve depolama gibi projelere 3 milyon 125 bin YTL'si hibe olmak üzere 7 milyon 250 bin YTL destek verildiğini söyledi.

Bu destekler sonucunda Merkez, Aybastı, Çamaş, Fatsa, Kabataş, Ünye ilçelerinde 23 projeden 12'sinin tamamlandığını ve açılışa hazır hale geldiğini kaydeden Ünal, bu fabrikalarla yeni istihdam alanları oluşturulduğunu da vurguladı.

Makineli tarım yapan birlik ve kooperatiflerin 500 bin YTL'lik başvuru yapmaları halinde bunun 250 bin YTL'sinin, bireysel başvuru yapılması halinde 100 bin YTL'nin 50 bin YTL'sinin hibe olarak alınabileceğini kaydeden Ünal, dünyada makineli tarım yapılırken Türkiye'de kullanımının çok sınırlı olduğuna dikkat çekti.

Ünal, "Makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi ilimiz için önem arz etmektedir. Silaj, balya, süt sağım makineleri, soğuk hava tesisatlı taşıma aracı, bahçe el traktörü ve ekipmanları, pulverizatör alımları ilimiz için uygundur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 00:37:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?