3
Mayıs
2024
Cuma
ORDU

Malzeme devletten, işçilik köylüden

MALZEME DEVLETTEN, İŞÇİLİK KÖYLÜDEN

Ordu'nun Kumru ilçesine bağlı Duman köyünde vatandaşlar, devletten aldıkları malzeme desteğiyle köyün elektrik direklerini yeniliyorlar.

Köyünde yaptığı modern su depoları, kanalizasyon sistemi ve ORKÖY'den aldığı güneş enerjisi sistemleriyle dikkat çeken Duman Köyü Muhtarı Mevlüt Dikili, köyün elektrik direklerinin yenilenmesi işinin işçiliğini köylülerle birlikte yaparak hizmetin daha hızlı gelmesini sağlıyor. Köyün enerji nakil hatları ve trafolarının ilk yapıldığından beri hiç yenilenmediğini, bu yüzden köylerinde volt düşüklüğü sorunu olduğunu belirten Dikili, "Onun için müracaat ettik, programa alındı. Bizim talebimiz üzerine bu iş müteahhide verilmedi. Ben işçiliğini üstlendim. Köylümüzle birlikte bu işi yapıyoruz. TEDAŞ'tan demiri, çimentosunu aldık. Kumru Belediye Başkanlığı'ndan kamyon alarak nakliyesini de gerçekleştirdik. Kendi gücümüzle köyümüzün direklerini yeniliyoruz. Hizmetin daha hızlı yapılması için çaba gösteriyoruz. Köyümüzde 120 hane var, eski trafo yetmiyordu. Şu anda yenisi geliyor. Ordu'dan gelen ekip, bizim işimiz bittikten sonra tellerin montajını yapacak" diye konuştu.

MALZEME DEVLETTEN, İŞÇİLİK KÖYLÜDEN
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 11:59:01
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 12:22:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cengiz 52 IP: 93.195.155.xxx Tarih : 24.11.2010 11:52:38

Memleketimin güzel insanlari, sizleri tebrik ediyorum. Devletin gücüne güc katmanin en güzel örnegini veriyorsunuz. Hizmet yok diye daga cikanlar sizleri örnek alsin