7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Matematik Şampiyonları Ünye'de

OYAK Çimento Grubu'nun bu yıl 6.'sını düzenlediği Matematik Yarışması'nın İstanbul'da düzenlenen finalinde Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri şampiyon oldu. 

Şampiyon matematikçiler Ünye girişinde Akçay mevkisinde daire amirleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler tarafından karşılandı. Karşılamanın ardından şehirde bir tur atan Anadolu Öğretmen Lisesi, okula geçerek kutlama yaptı.
OYAK Çimento Grubu'nun bu yıl 6.'sını yaptığı yarışmanın birinci etabı 27 Ekim 2007'de 17 ilde eş zamanlı gerçekleştirilmiş, illerde düzenlenen yarışma sonrasında il birincileri İstanbul finaline hazırlanmıştı. 5 Nisan 2007 Cumartesi günü TÜBİTAK tarafından hazırlanan sorularla İstanbul Teknik Üniversitesi Taş Kampusu'nda 17 il birincisi, kendi aralarında şampiyon okulu belirlemek için yarıştı. OYAK Çimento Grubu Liselerarası Matematik Yarışması'nın 6. yılında şampiyonluk 33.6 puanla Ünye Mehmet Refik Güven Anadolu Lisesi öğrencilerinin oldu. Ünye'yi, 32.6 puanla ikinci olan Adana Fen Lisesi, 29.4 puanla üçüncü olan Hatay Tosçelik Fen Lisesi takip etti. 

4-8 Nisan tarihlerinde il birincisi okulların öğrencileri, ekip lideri matematik öğretmenleri ve okul müdürleri aileleri ile birlikte İstanbul'da OYAK Çimento Grubu'nun misafiri olarak ağırlandı. 7 Nisan gecesi İstanbul Hilton Otel'de yapılan görkemli ödül töreninde şampiyon okula; 15 bin YTL değerinde karma laboratuvar (fizik, kimya, biyoloji, matematik), öğrencilere plaket ve başarılı öğrencilerin ailelerine de biner YTL'lik hediye çeki verildi. 

Okul Müdürü Mustafa Terzioğlu, "Geçtiğimiz yıllarda üç defa Ordu il birincisi olmuştuk; fakat finallerde ilk üç arasında yer alamamıştık. Bu yıl öğrencilerim bunu başararak Ordu'ya Türkiye birinciliğini getirdiğimiz için çok mutluyuz. Tüm öğrencilerimi, velilerimi ve öğretmenlerimi kutluyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:23:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?