6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Mavi Tur'da iskele sıkıntısı

Ordu Tanıtım Kulübü'nün (ORTAK) gündeme getirdiği, Ordu Valisi Ali Kaban'nın da desteğini alan günü birlik tekne turlarının düzenlenmesiyle ilgili projede iskele sıkıntısı yaşanıyor.


Ordu-Fatsa arasıda dünya çapında koyların ve ilginç kıyı oluşumlarının bulunduğu, mavi ve yeşilin birleştiği 45 kilometrelik sahilin deniz turizme kazandırılması amacıyla geliştirilen 'Mavi Yolculuk Projesi’, uygun iskele olmaması nedeniyle yol alamıyor. Proje kapsamında Fatsa'da özel bir girişimcinin gayretleriyle denize açılan yat iskele olmaması nedeniyle Ordu merkeze ulaşamıyor. Projeye katkı amacıyla denize indirilen 13 metrelik lüks yat Fatsa'dan kalkarak yolcularını Yason Burnu'na kadar taşıyor. Tura katılanlar hem doğal güzellikleri görüyor hem denize de girebiliyor. Ancak özel yat merkezde uygun iskele bulunmadığı için çok daha güzel kıyı oluşumlarının bulunduğu merkez yönünde ilerleyemiyor.


ORTAK Başkanı Arzu Tosunoğlu, doğa harikası kıyıların turistik cazibe merkezi haline gelmesi için büyük adımlar atıldığını, ancak halen bazı alt yapı sorunlarının yaşandığını belirtti. Ordu'da şuan mavi yolculuğun gelişmesindeki en önemli engelin iskele olduğunu belirten Tosunoğlu, bir an önce Avrupa standartlarına uygun bir iskelenin yapılması gerektiğini kaydetti.

Mavi ve yeşilin her renginin bulunduğu koyların muhteşem bir tablo oluşturduğunu bunun için çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Tosunoğlu, "Bu güzelliklerimizi ne yazık ki bu zamana kadar çok iyi değerlendiremedik. Bunun için Ordu-Fatsa arasında karşılıklı mavi tur gezileri düşüldük. Ancak merkezdeki iskele sıkıntısı nedeniyle çok hızlı yol alınamıyor. Bunun için bir an önce Avrupa standartlarına uygun her türlü yat ve teknenin yanaşabileceği bir iskele yapılması gerekiyor" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 18:57:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
vedatt IP: 88.247.55.xxx Tarih : 13.09.2008 13:10:53

ordu-fatsa arası mavi tur düşünülmüş çok güzel bir proje.Peki yatlarda varmış yazılanlara göre.O zaman ben soruyorum bu şehrin hiçmi yönetici kadrosunda ilğili bir kimsesi yok.tabiki olmaz; ben bazen rastlıyorum kahve köşesinde gerçekten bir vatandaş olarak vede ordulu olarak şu soruyu soruyorum kendime kahvede zamanını geçiren bir insan bu şehre ne kadar faydalı olabilir.Bence başarının anahtarı çalışmaktan geçer.onun için diyorum abiler ;ne olur koaylaştırıcı olun çözüm üretin ve bu şehre faydanız olsun yoksa kendi kabuğuna çekilmiş hiç bir aktivitesi olmayan bir şehirden ileriye gitmez eğer bu şehri seviyorsak tabi.........