7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Mele taştı, tarla ve evleri su bastı

Ordu'nun merkez ve Kabadüz ilçesinde etkili olan şiddetli yağış sonucu Melet Irmağı'nda taşkın meydana geldi. Irmağın yakınındaki 2 ev ile tarım alanlarını su bastı.

Kentte gece başlayan sağanak, Melet Irmağı'nda su seviyesinin yükselmesine neden oldu. Taşkın meydana gelmesi sonucu, ırmağın yakınındaki 2 ev ile ekili alanları su bastı.

İlçeye bağlı Özlükent köyündeki ilköğretim okulunda da su baskını sonucu maddi zarar meydana geldi.

Toprak kayması nedeniyle Ordu-Kabadüz kara yolunda ulaşım yer yer aksadı. İlçe merkezi ile Düz Mahallesi'nde menfezlerin tıkanması sonucu bazı iş yerlerini su bastı.

Kabadüz Kaymakamı Dede Musa Baştürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, sel sonucu Özlükent İlköğretim Okulunda hasar meydana geldiğini, hasar tespitine yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, ''Yarından itibaren diğer şikayetleri de değerlendireceğiz. Özellikle ilçemizde kanunlara uyulmuyor ve dere yataklarına ev yapılıyor. Bu da aşırı yağışta sıkıntıları beraberinde getiriyor'' dedi.

Kaymakam Baştürk, hasar tespitinin ardından, öncelikle yeşil kartı olanlara para yardımında bulunulacağını sözlerine ekledi.

Kabadüz Belediye Başkanı Temel Duran da Melet Irmağı'nın kenarındaki bazı evlerin zarar gördüğünü, hasar tespit çalışmalarına yarın başlanacağını bildirdi.

Geçen haftaki aşırı yağışların yaraları sarılmadan ikincisinin yaşandığını ifade eden Belediye Başkanı Duran, ''İkinci yağışlarda yaklaşık 200 bin YTL zarar var. Dere yataklarında bazı tarım alanları zarar gördü. Birkaç evi su bastığını haber aldık'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 23:55:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?