7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Melen Çayı içme suyunda kullanılmıyor

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Melet Irmağı'nda geçen yıl yapılan kenserojen madde analizlerinin pozitif çıktığı yönündeki iddialarla ilgili, ''Belediyemize ulaşmış bu yönde bir rapor olmadığı için araştırmanın doğruluk payı nedir bilmiyoruz'' dedi.

Torun, AA muhabirine, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ın, ''Karadeniz yöresinde geçen yıl gerçekleştirdikleri 'kanserojen' madde analizi çalışmalarında, üç yerde ölçümlerin pozitif çıktığı'' yolundaki açıklamalarını değerlendirdi.

Ordu Belediyesine ulaşmış herhangi bir rapor olmadığını belirten Torun, ilgili kurumlarla görüşülmeden kamuoyuna yapılan bu tür açıklamaların, insanları tedirgin etmeye yetiğini söyledi.

Analizi yapanların hangi bilimsel çalışmaya dayanarak böyle bir rapor hazırladıklarını bilmediklerini dile getiren Torun, şöyle devam etti:

''Sayın hocamızın, ne zaman ve hangi bilimsel çalışmalara dayanarak kamuoyuna böyle bir raporu açıkladığını bilemiyoruz. Belediyemize ulaşmış bu yönde bir rapor olmadığı için yapılan araştırmanın doğruluk payı nedir bilmiyoruz. Ancak şunu söylemek gerekir ki zaten biz direk Melet Irmağı'ndan içme suyu almıyoruz. Aldığımız suyu Keson ve Derin kuyularından alıyoruz.''

Prof. Dr. Bayram Yılmaz'ın, hazırladığı raporu bütün detaylarıyla kamuoyu ile paylaşması gerektiğini savunan Torun, aksi taktirde raporu hazırlayanlara karşı yasal işlem başlatacaklarını kaydetti.

Yeditepe Üniversitesi (YÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Karadeniz yöresinde geçen yıl gerçekleştirdikleri ''kanserojen madde analizi'' çalışmalarında, aralarında Ordu'daki Melet Irağı'nın da bulunduğu üç yerde ölçümlerin pozitif çıktığını bildirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2008 Çarşamba 16:16:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?