6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Menderesler'i TOKİ kurtaracak

AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'na yapılacak TOKİ Evleri ve arıtma tesisi sayesinde, doğal güzellikleri ile insanları mest eden mendereslerin kurtulacağını söyledi.


Perşembe Yaylası'na yapılacak TOKİ evlerinin 26 Eylül tarihinde ihaleye çıkacağını ifade eden AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, “Birileri engellemeye çalışsa da, birileri istemese de ihaleyi yapacağız. 250 evin 200'ü Aybastı dışından gelecek vatandaşların olacak. Bu bir ekonomik katma değerin yanında çok önemli bir kültürel katma değerdir. TOKİ Evleri sayesinde önümüzdeki ve arkamızdaki ilçelerle birleşeceğiz. Bunlar AK Parti'nin getirmiş olduğu imkanlardır. Önümüzdeki yılın başlarında temeli atıp bir an önce bitireceğiz” dedi.


Perşembe Yaylası'ndaki menderesleri 'olmazsa olmaz' şeklinde ifade eden Milletvekili Yılmaz, “Karga Tepesi'ne çıkıp Kümbet'e doğru bakmak ve menderesleri seyretmek bir ömre bedeldir. O menderesler Allah'ın bize bir lütfüdür. Ama maalesef o mendereslerin canına ot tıkamak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Evlerimizin lağımları mendereslere akıyor, bizim belediyemiz bakıyor. Tuvaletlerimizin lağımları o menderese akıyor, bizim yerel iktidarımız bakıyor. Yaylada günde 100 kuzu kesiliyor, kanları, irinleri o mendereslere akıyor. Bu menderesleri korumak amacıyla 600 bin YTL para harcayarak arıtmasını yaptıracağız” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2008 Perşembe 18:17:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?