6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Menekşe Sokak bilmecesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatıyla Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl'ün müjdelediği Menekşe Sokak'ın restorasyon çalışmaları için aktarılacak ödenek sessizliğini koruyor. 

Osmanlı, Rum ve Ermeni mimarisinin özelliklerini yansıtan evlerin bulunduğu Menekşe Sokak'ta tüm yapıların aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi kapsamında Ordu Belediyesi'nin yürüttüğü proje için Kültür Bakanlığı tarafından ayrılan 175 bin YTL proje bedeli henüz belediyeye ulaşmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Birol Yılmaz, Menekşe Sokak projesiyle birlikte sokak rehabilitasyonu projesinin de gündeme geldiğini hatırlattı. Bu süreçte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile eşgüdüm halinde çalışmaya başladıklarını belirten Yılmaz, "Ordu Belediyesi'nin yürütmüş olduğu 5 adet binanın aslına uygun olarak restorasyon çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı hem Menekşe Sokak hem de Sıtkı Can Sokak üzerindeki tescilli binaların sokak sağlıklaştırması nedeniyle vereceği 175 milyarlık miktar henüz bize ulaştırılamadı. Sokak sağlıklaştırması için Kültür Bakanlığı'ndan maddi destek ve katkı noktasında bize ulaşan bir şey olmadı. Söz verildi, destek verilmeyeceğinden kaygımız yok; ancak şu an için sadece bekliyoruz" diye konuştu. 

Çalışmalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, bu süreçte tespit edilen 5 binanın kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını ve 4 tanesinin kamulaştırma işlemlerinin bittiğini söyledi. Yılmaz, "Şu an 5 tescilli binanın projelerini hazırlatıyoruz. Profesyonel bir ekip tarafından Ankara'da hazırlanan projeler Nisan ayının başında bitmiş olacak. Tarihi Kentler Birliği'nin '200 Ortak 200 Eser' programı kapsamında olan Menekşe Sokak, 4-5-6 Nisan'da Çorum'da yapılacak toplantıda tartışılacak. Nisan ayında
başlatacağımız restorasyon projeleri kurum onayına girecek. Ondan sonra Ordu Belediyesi'ne geçen 4 bina ile ilgili yapım süreci başlayacak. 2008 yılında bu işe başlanmış olunacak" dedi. 

Ordu'da ilk defa bu çapta bir proje yapıldığını ifade eden Yılmaz, bu nedenle zaman vermenin zor olduğunu, ancak bir tanesinin yapılmasından sonra diğer evlerin inşa süreci için net tarih verebileceklerini sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 15:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
İSKENDER DUMAN IP: 85.101.127.xxx Tarih : 1.04.2008 13:30:09

Lütfen bir an evvel başlayın. Sizlerin başlayamadığı projeleri; Kastamano, Safranbolu, Beypazarı ve Muğla gibi yerler başladı ve bitirdi bile. Turist yalnızca doğaya gelmez. Kültürel değerlerde sunmak gerekir. Bir turizmci olarak 1980 li yılların sonunda Safranbolu'ya tur otobüslerini götürdüğümüzde insanlar buraya niçin geldik? ne var ki burada derlerdi. Bu gün ise safranbolu'yu gezmeye 3 gün yetmiyor. Bir şeyler yapmak lazım. Hem de hemen. SAYGILARIMLA