6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Mesudiye Kurultayı 18. kez toplandı

Yerel yönetimlerin demokrasi anlayışına en güzel örnek olarak gösterilen 'Mesudiye Kurultayı' 18. kez toplandı. İlçenin sorunlarının tartışıldığı kurultayın ana konusu yurt binası ve Dereyolu oldu.

1990 yılında Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi'nin önderliğinde başlatılan ve o günden bu yana her yıl aralıksız temmuz ayının ilk cumartesi günü toplanan Mesudiye Kurultayı yapıldı.

Kurultaya başta Ordu Valisi Ali Kaban, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, Mesudiye Kaymakamı Sezgin Üçüncü, İl Jandarma Komutanı Albay Celal Çürek, İlçe Belediye Başkanı Ahmet Baki Yılmaz, Bankacılık Devlet Denetleme Kurulu(BDDK) eski Başkanı Biltekin Özdemir, CHP Ordu İl Başkanı Av. Kenan Çebi ve kalabalık bir Mesudiyeli vatandaş katıldı.

Kurultayda bir konuşma yapan Ordu Valisi Ali Kaban, Mesudiye Kurultayı'nın halkın demokrasiye inancı açısından büyük önem taşıdığını belirtti. 18 yıldır kesintisiz toplanan kurultayın yerel yönetimler açısından çok iyi bir örnek olduğunu kaydeden Vali Kaban, "Ülkemiz son yıllarda ciddi bir demokratikleşme süreci yaşıyor. Burada halkın katılımı, hatta mümkünse doğrudan katılımı esastır. Bunun yanında konulmuş kurallar da büyük önem taşıyor. Birbirimizin kişilik haklarına saldırmadan, birbirimize tenezzül etmeliyiz. Demokrasiyi ve şeffaflığı kişilik haklarına hakaret olarak değerlendirmemeliyiz" dedi.

ÖĞRENCİ YURDU İSTENİYOR
Vali Kaban'ın konuşmasının ardından ilçenin belli başlı sorunları ele alındı. Ordu Üniversitesi'nin kurulmasının ardından açılan Mesudiye Meslek Yüksekokulu'nu ilçe ekonomisi ve sosyal hayatına etkisinin dile getirildiği kurultayda, öğrenci yurdu eksikliği tartışıldı. Bu konuyla ilgili oluşturulan komisyon yaptıkları çalışmalar neticesinde MMYO'nun yanında bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda bulunan boş binanın düşünüldüğü anlatıldı. Komisyon üyesi Bekir Aksu, binayı yurt yapmak için Milli Eğitim Bakanlığı ve Ordu Üniversitesi Rektörlüğü'nden talep ettiklerini ve olumlu cevap aldıklarını belirtti. Aksu, "İlçemizde 90 üniversite öğrenci kapasitesi var. Ancak seneye 120 öğrenci gelecek. Mesudiyeliler evlerini öğrencilere uygun fiyatla kiraya versin" dedi. Mesudiye Belediye Başkanı Ahmet Baki Yılmaz ve Ordu Valisi Ali Kaban, boş binanın öğrenci yurdu yapılması için kendilerine düşen görevi yapacaklarını belirttiler.

VALİ KABAN: "DEREYOLU BİTME AŞAMASINDA"
Kurultayda Mesudiye'yi sahile en kısa ve pratik yola kavuşturacak olan Dereyolu da tartışıldı. Dereyolu'ndaki çalışmalar ile ilgili bilgi veren Ordu Valisi Ali Kaban, güzergahın en zor bölümü olan kısmın hemen hemen bitirildiğini, asfalt atılacak hale geldiğini, halen baraj alanından Topçam sapağına kadar olan güzergahta çalışma yapıldığını kaydetti. Dereyolu'nun İç Anadolu'yu hatta Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan en pratik ve alternatif yol olduğuna işaret ederek, "Bu yol hayati bir öneme sahip. Bu sebeple üzerinde hassas duruluyor ve en iyisi yapılmaya çalışılıyor" diye konuştu.
Kurultayda bir konuşma yapan AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, kurultayın Türkiye'de bir örnek olduğuna işaret ederek, "Önemli olan insan kaynağını iyi kullanmaktır" dedi. Bütün bu çalışmaların insan unsuru olmadan yapılmayacağına dikkat çeken Hamarat, "Önemli olan insan kaynağını iyi yöneterek hizmet ortaya çıkarmaktır. Bu konuda herkes elini taşın altına koymalıdır. Ben elimi taşın altına koyacağım" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:50:24
Güncelleme :5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SUZAN ÖZCAN IP: 85.96.163.xxx Tarih : 5.07.2008 17:48:13

Sayın vekilim neden HAVAALANI konusunda'da elinizi taşın altına koymuyorsunuz? Sayın Ordu ve Giresun Vali'lerine size diğer ORDU ve GİRESUN MİLLETVEKİLLERİNE, Sayın Binali Yıldırım'a, Ordu ve Giresun Belediye başkanlarına giden havaalanı kseferberliği konusunda ki yüzlerce e-posta'ya da cevap verin lütfen.