6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

METEF fuarı başladı

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2008 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF) açıldı.

Ordu'da, bu yıl 9.'su düzenlenen mesleki ve teknik eğitim veren okul ve kurumların çeşitli ürünlerini sergiledikleri METEF fuarı başladı. Fuarın açılışı nedeniyle Ordu Kız Meslek Lisesi okul bahçesinde tören düzenlendi.

Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife Kahraman'ın hazır bulunduğu törene Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, İl Genel Meclisi Başkanı Şanser Şahin'in yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Okul öğrencilerin halk oyunları gösterilerinden sonra bir konuşma yapan Kız Meslek Lisesi Müdürü Hanife Kahraman, kalifiye eleman yetiştirmede mesleki eğitimin çok büyük önem taşıdığını belirtti.

Mesleki eğitim veren tüm okulların bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları METEF fuarında sergilediklerini belirten Kahraman, bu tür fuarların okulların tanıtımının yapılması ve gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmesi konusunda büyük katkılar sağladığını kaydetti.

Okul Müdürü Hanife Kahraman'dan sonra kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, Türkiye'de mesleki eğitiminin son dönemde oldukça gündemi meşgul etmesine rağmen halen istenilen noktaya gelemediğini söyledi. Ordu'da mesleki eğitim veren okulların fiziki açıdan yetersiz kaldığını ifade eden Yılmaz, "Mesleki eğitimde mekan olarak yetersiz kalan okullarımızı geçici bir çözüm olarak ikili eğitime geçirmeyi düşünüyoruz. Ordu'da ve iki büyük ilçesinde bu tür okulların sayılarını artırmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Konuşmalardan sonra Vali Yardımcı Adem Yılmaz ve İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, METEF 2008 fuarı açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri, öğretmen ve öğrenciler Kız Meslek Lisesi'nde sergilenen ürünleri dikkatlice inceledi. Tamamen öğretmen ve öğrencilerin yaptığı ürünlerin bulunduğu fuarın 2 gün süreceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 17:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?