6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Mevsimlik işçi talep başvuruları başladı

Ordu'da her yıl fındık hasadı döneminde Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen mevsimlik işçi çalıştırmak isteyen üreticiler için talep başvuruları başladı.

Ordu Tarım İl Müdürlüğü ve Ziraat Odası işbirliği ile yürütülecek çalışmalar için Ordu Valiliği tarafından oluşturulacak komisyon da işçilerin kalacakları yerleri belirleyecek.

İl Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası'ndan alınan bilgilere göre, bu yıl fındık için gelecek mevsimlik işçilerin mutlaka denetim altında tutulacağı bildirildi. İşverenlerin, işçi taleplerini şimdiden belirlemesiyle yaşanacak sıkıntıların önüne geçileceğini belirten yetkililer, sayıların belirlenmesiyle hem çok sayıda işçinin gereksiz yere gelmesinin engelleneceğini hem de fındık üreticisinin işçi ihtiyacını şimdiden karşılamış olacağını kaydettiler.

Geçmiş yıllarda yaşananların aksine işçilerin bu yıl daha iyi hijyenik ortamlarda kalmalarının sağlanacağını belirten yetkililer, bunun için yer tespiti çalışmalarının sürdüğünü ve en kısa zamanda konu ile ilgili kamuoyuna bilgi verileceğini belirttiler.

.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2008 Perşembe 22:14:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?