7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Milli Parklar'a teslim edildi

Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Sefaköy köyünde Mehmet Ezgü isimli çiftçi bahçesinde bulduğu yavru karaca, Ordu Milli Parklar Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Çiftçi Mehmet bahçesinde bulduğu yavru karaca için Fatsa Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Ali Osman Gürsu'yu aradı. Ali Osman Gürsu da Milli Parklar Mühendisi Ufuk Duman'ı Fatsa'ya davet etti ve birlikte köye giderek yavru karacayı teslim aldı. Yavru karacayı teslim alan Milli Parklar Mühendisi Ufuk Duman, yavru karacaya biberonla süt içirdi.

Milli Parklar Mühendisi Ufuk Duman karacaların çok hassa bir yapıya sahip olduklarını belirterek, "Karacalar bizim etrafımızda yaşıyor ve bizim için önemli bir değer. Bu mevsim karacaların doğum mevsimi. Dönem hasat zamanı olduğu için çiftçi elektronik aletlerle bahçede çalıştığı zaman anne karaca gürültü nedeniyle yavrularını bırakıp kaçabiliyor. Bahçede görülen karacaya kesinlikle el sürülmemeli. Görüldüğü yerde çalışmamak lazım. Yavru karacayı bırakıp gidersek mutlaka annesi onu gelip alır. Amam annesi gelip almazsa, o zaman müdahale edilmesi gerekir ve yetkililere bilgi verilmesi gerekir. Yaban hayvanlarını bulunduğu koşullardan alıkoymanın cezaları da çok ağır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 16:02:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
GENÇ_52 IP: 81.213.76.xxx Tarih : 13.06.2008 11:34:03

ne kadar önlem alınsada avlanması yasak olan bu hayvanların engellenemiyor.sebep bunu avlayanların bazılarının devlet çalışanı olması ve özelliklew ORDU MESUDİYE BÖLGESİNDE TOPÇAM VADİSİ KIRSALINDA BULUNAN KÖYLÜLER VE YEŞİLÇE BELDESİNDE BU HAYVANLARA ACIMADAN KIYIYORLAR.CEZALARIN ARTIRILMASININ VE VURANLARIN HAPİS CEZASINI ALMALARINI YETKİLİLERE BURADAN SESLENEREK DUYURMAK İSTİYORUM.EKOLOJİK DENGE BOZULMASIN.YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN