6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Minik yüzücüler Ordu'nun gururu oldu

Cumhuriyetin ilan edilişinin 85. yıldönümü sebebiyle Giresun'da düzenlenen turnuvada bölge şampiyonu olan küçük yüzücüler, Ordu'nun gururu oldu.


Giresun Merkez Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen ve Ordu'dan 'Umutspor', Giresun'dan 'Mavi Mercan Spor Kulübü, 'Telekom Gençlik Spor Kulübü' ve Trabzon 'dan 'Yeşilova Spor Kulübü' yüzücülerinin katıldığı turnuvada Ordulu 6 küçük yüzücü 3 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük dereceli aldılar.

Beden Eğitimi öğretmeni ve yüzücü Kerem Çevik'in antrenörlüğünde yarışmaya katılan Ordulu yüzücüler Aydanil Özyürek, 50 metre serbest ve 50 metre sırtüstünde 2 birincilik alırken, Berkay Yamaner 50 metre kurbağalamada birinci, Eylül Ayık 50 metre serbest ve sırtüstünde 3., Gökberk Şahin ise 50 metre sırtüstünde 2. oldu. Ordulu küçük yüzücüler bu sonuçla turnuvada takım halinde bölge birincisi olmayı başardılar.

SAUNA HAVUZUNDA ÇALIŞTILAR
Ordu'da yüzme sporunun alt yapısı özelliğini taşıyan küçük yüzücüler, Giresun'daki turnuvaya özel bir saunanın havuzunda hazırlandılar. Olimpik özellikleri taşımamasına, hatta atlama tramplemi bile bulamayan küçük yüzücüler, tüm imkansızlıklara rağmen turnuvadan derece alarak döndüler. Ordu'nun gururu olan küçük yüzücülerin velileri, Ordu'da olimpik bir yüzme havuzunun olması halinde, bu sporun büyük ilgi göreceğini ve yeni yeteneklerin ortaya çıkacağına dikkat çekerek, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden destek beklediklerini dile getirdiler.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2008 Cuma 16:22:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?