6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Motosiklet sürücülerine kask uyarısı

Fatsa İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Şahinel, motosikletlere yönelik denetimleri sıklaştıracaklarını belirterek, kasksız, ehliyetsiz olan ve trafiğe kapalı bulunan caddelere giren motosiklet sürücülerine ceza keseceklerini söyledi.


İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Şahinel, Trafik Tescil Büro Amiri Komiser Yalçın Algan ile İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği toplantıda, kasksız ve ehliyetsiz motosiklet kullanan ve araç trafiğine kapalı caddelere giren motosiklet sürücülerine uyarılarda bulundu. Restoran sahiplerini de uyaran Şahinel, her gün 2 saat uygulama yapacaklarını, kurallara uymayan restoranlara 960 YTL tutarında cezai işlem uygulayacaklarını söyledi. Şahinel, motosikletin de bir ulaşım aracı olduğunu belirterek, “Kullanabilmek için sınıfına göre bir ehliyet gereklidir. Motosikletin kullanımı günümüzde artmakta ve bizler için de olumlu karşılanmaktadır. Çünkü ulaşımı çabuk, park problemi yok. Motosikletlerin de uyması gereken kurallar vardır. Bu kurallara uyulmadığı takdirde üzücü sonuçlar doğuran kazalar oluşur. Bu kazalarda sürücü hem maddi yönden hem yaralandıysa sağlık yönünden hem de iş açısından iş gücünden ekonomik açıdan sıkıntı yaşamaktadır. İlçemizde de yoğun bir motosiklet kullanımı var. Biz 'teşvik ediyoruz' diyoruz ama bu sefer su istimaller çıkarsa ki çıkıyor bu sefer cezai müeyyide uygulamak zorunda kalıyoruz. İlçe esnafının yüzde 80'i motorla yemek gelmesinden memnun, ancak ortalıkta tehlike oluşturacak şekilde dolaşmaktan rahatsız. Bizim de paket dağıtırken kurallara uyulmamasından şikayetimiz var. Kask kullanımı yok, A2 ehliyeti olmayan sürücüler var. Ehliyetsiz motor kullanımının cezası 960 YTL. Restoran sahipleri sürücülere mutlaka kask taktırmalı” diye konuştu.


Toplantıda, kural dışı motosiklet kullanan sürücülerin fotoğrafları da toplantıya katılan restoran sahiplerine ve sürücülere gösterildi.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 17:40:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?