7
Mayıs
2024
Salı
ORDU

Müftüden eğitim uyarısı

Ordu İl Müftüsü Veysel Çakı, ailelerin, çocuklarının dini eğitimini ciddiye almasını isteyerek, "Siz eğitmezseniz başkaları onları ya terörist ya da satanist yapar" dedi.

Çocukların iyi bir birey olabilmesi için onlara doğru bilgi ve belgelerin verilmesinin çok önemli olduğunu belirten Veysel Çakı, yaz dönemi Kur'an kursları ve okul dönemlerinde çocuklarının dini eğitimlerine önem verilmesi gerektiğini söyledi.

İnsanların yetiştirilmesindeki yanlışların telafisinin zor olduğunu ifade eden Çakı, "Göngören'de meydana gelen terörist saldırıda 17 canımızı şehit verdik. Birçok insanımız da yaralandı. İnsanların yetiştirilmesinde yanlışlık yaparsanız, bu bir otomobildeki yanlışlığa benzemez. Yıllar sonra bu ortaya çıkar ve bunu telafi etmek çok zordur" dedi.

İnsan eğitiminin çok önemli olduğunu ve mutlaka dini kurallarla irtibatlı yetiştirilmesi gerektiğini anlatan Veysel Çakı, bizi millet yapan milli ve manevi değerlerimiz olduğunu hatırlattı.

Bu eğitimin sadece yaz Kur'an kurslarıyla verilecek kadar basit olmadığını anlatan Çakı, şöyle konuştu: "Öyle ise biz mutlaka değişik zamanlarda, kurslarımız ve okullarımızda olmak üzere çocuklarımıza sağlıklı bilgi ve belge vermemiz gerekir. Bahçeye faydalı tohumlar ekmezseniz oralarda hiç istemediğiniz otlar biter.
Siz yetiştirmezseniz birileri yetiştirir, siz eğitmezseniz birileri eğitir. Siz onlara doğruları anlatmazsanız, birileri onları ya terörist ya da satanist yapar."

Bu nedenle din eğitimini ve yaz kuran kurslarını önemsediklerini ifade eden Veysel Çakı, çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi: "Halkımızın çocuklarının dini eğitimini ciddiye almasını istiyoruz. Okullar tatil olduktan sonra yaz Kur'an kurslarımız üç dönem şeklinde devam ediyor. Yalnız yöremizden kaynaklanan bir sorun nedeniyle genellikle son dönem kurslar gerçekleştirilemiyor. Ağustos ayında fındık hasadı zamanı olduğu için üçüncü dönemi maalesef yapamıyoruz. Buna rağmen kurslarımızı önemsiyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:20:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?