6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Muhalefet partilerine eleştiri geldi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, muhalefet partilerinin Ordu Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın görevinden alınmasıyla ilgili açıklamalarını eleştirerek, "Emniyet Müdürünün görevden alınma gerekçesini bilseler mahcup olacaklar" dedi. 

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin ve Basın Sorumlusu Zühtü Özdemir ile birlikte açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, Emniyet Müdürü Sezai Boran'ın görevinden alınması ile ilgili açıklamalar yapan muhalefet partilerinin araştırmaya ihtiyaç duymadan her fırsatı AK Partiyi yontmaya çalıştıklarını söyledi. Sezai Boran'ın İçişleri Bakanlığı personeli olduğunu hatırlatan Ünal, "Emniyet Müdürü hakkında değişik tarihlerde Bakanlığa şikayet dilekçeleri ulaştığı, bu dilekçelerin incelenmesinden sonra teftişe değer bulunduğu, hemen arkasından müfettişlerin iddia edilen konuyla ilgili kişilerin bilgisine başvurduğu, evrak üzerinde incelemeler yapıldığı belirlenmiştir. Mülkiye müfettişleri yaptıkları inceleme sonunda 5 ayrı konuda 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun gereğince ön inceleme, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu gereğince disiplin soruşturması ve değerlendirme raporu teklifinde bulunmuşlardır. Soruşturma konusu olduğu için şimdilik açıklanmayan 5 gerekçe nedeniyle Emniyet Müdürünün geçici olarak görevinden alınması teklifinde bulunulmuştur. Bu teklif Emniyet Genel Müdürlüğü'ne gönderilmiş, onların teklifiyle soruşturma sona erinceye kadar merkez emniyet müdürlüğüne alınmıştır. Soruşturma bitene kadar yerine 1. Sınıf Emniyet Müdürü Cemil Zafer görevlendirilmiştir" dedi.

MHP MİLLETVEKİLİNE TEPKİ
Ünal, Sezai Boran'ın 'Kömür 52' operasyonlarının bedeli olarak görevden alındığını iddia eden MHP Ordu Milletvekili Av. Rıdvan Yalçın'ın açıklamalarını da eleştirerek şöyle devam etti: 

"İçinde avukat sıfatıyla konuşan muhalefetimize şunu da hatırlatırız.Operasyonlar il emniyet müdürünün inisiyatifiyle yapılmaz. Operasyonlar savcı, yani yargı denetimiyle yürütülür. Dolayısıyla emniyet müdürünün hakkındaki iddialar nedeniyle görevden uzaklaştırılması operasyonların devamına zarar vermez. Başlayan bir operasyon varsa sonuna kadar gidileceği bilinmektedir. Hükümetimiz yolsuzluklar konusunda son derece kararlıdır. Kendi iktidarları döneminde gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmış veya göz yummuş muhalefetin bugün bu iddiaları başkalarına yöneltmesi milletimizin dikkatinden kaçmamıştır. Bizler sadece yolsuzluklarla değil, onların döneminde güç kazanmış çeteleri de bir bir çökertiyoruz. 2007 yılında suç örgütlerine ve yolsuzluklara karşı 81 il de 12 bin 264 operasyon ve 26 bin 278 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Organize suç ve çetelere karşı 48 ilde 167 operasyonla 2 bin 490 kişi hakkında işlem yapılmıştır. 2008 yılının ilk 3 ayı içerisinde 81 ilde 2 bin 361 operasyonla 6 bin 74 şüpheliye soruşturma yapılmıştır. Organize suç örgütlerine karşı 16 ilde yapılan 28 operasyonda ise 547 kişiye soruşturma açılmıştır. Akıl ve insaf sahibi herkes bu çalışmalarımızı takdirle karşılamaktadır."

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2008 Perşembe 16:22:06
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 16:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?