6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Muhtarlara bilgisayar

Ordu Belediyesi tarafından 22 mahalle muhtarına bilgisayar, yazıcı ve internet bağlantısı için modem verildi.
 
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün uygulamaya soktuğu 'Ulusal Kimlik Paylaşım Sistemi ve Adres Veri Tabanı Projesi' kapsamında verilen bilgisayarlar ile muhtarlar belediye sistemine online bağlanarak mahalle sakinlerinin verilerini sorgulayabilecek. 

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, bilgisayar dağıtım töreni öncesi yaptığı konuşmada, muhtarların çalışma arkadaşları olduklarını belirtti. Muhtarların mevcut bilgisayarlarının proje içi yetersiz olduğunu ifade eden Torun, "Biz bu eksiklikleri giderebilmek amacıyla 22 muhtarlığımıza bilgisayar ve teknik donanımı verdik. Donatımsal destekte verilecektir. Muhtar evi projelerimizi gerçekleştirirken, muhtar evlerimizin işlevlerinin artacağını, belediyemizle online bağlantı kurularak birçok işlemin sanal ortamda gerçekleştirileceğini söylemiştik. Bu uygulama ile birçok vatandaşımız belediyeye gelmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek" dedi. 

Belediye Başkanı Torun, konuşmasından ardından 22 mahalle muhtarına 1 er adet bilgisayar, yazıcı ve internet bağlantısı için modem dağıttıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 15:06:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?