6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Muhtarlara seminer

Ordu İl Nüfus Müdürlüğü tarafından köy ve mahalle muhtarlarına 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi' ile ilgili eğitim semineri verildi.


İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda, Ordu Vali Yardımcısı Adem Yılmaz başkanlığında yapılan seminere, Merkez İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Saynur Öztürk'ün yanı sıra köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Vali Yardımcı Adem Yılmaz'ın açılış konuşmasının ardından 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi'ni anlatan bir sunum gerçekleştirildi. Seminerde, 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ve kanunların uygulanmasına ilişkin yönetmelik, Kimlik Paylaşım Sistemi, Türk Medeni Kanunu'nda Yerleşim Yeri Adresi ile ilgili hükümler hakkına bilgiler verildi.


Merkez İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Saynur Öztürk, adres beyanı ile yükümlü kişi veya kurumların yerleşim yeri adresine ilişkin değişikliklerin 20 iş günü içerisinde nüfus müdürlüklerine bildirilmesi gerektiğini belirtti. Muhtarların kanun uyarında değişiklikleri her ayın son haftası içerisinde bağlı bulunduğu ilçenin nüfus müdürlüğüne bildirmekle yükümlü olduğunu hatırlatan Güney, "Muhtarlar, mahallindeki yerleşim yeri adresi değişiklikleri ile karşılaştırmak ve varsa bildirilmemiş olan değişiklikleri her ayın son haftası içinde nüfus müdürlüğüne bildirmekle görevlidir" dedi.


Öztürk, gerçeğe aykırı yerleşim yeri veya cüzdan talep belgesini veren köy veya mahalle muhtarlarının, gerçek dışı beyanda bulunanlar ile bunlara tanıklık edenlere altı aydan dört yıla kadar hapis cezası verileceğini hatırlattı. Adrese ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve yasalara aykırı hareket eden kamu görevlilerinde cezalandırılacağını ifade eden Öztürk, "Genel müdürlüğümüzce 'Kimlik Paylaşım Sistemi'nin kurumların paylaşımına açılması nedeniyle bu sistemdeki kayıtlardan belge üretebilen muhtarlıklarca yerleşim yeri belgesi verilmektedir. Ayrıca evlendirme memurlukları, evlenen çiftlerin ortak yerleşim adreslerine ait formları tanzim ederek, nüfus müdürlüklerine 10 iş günü içinde göndermekle yükümlüdür" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 13:37:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?