6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

Nalbant belediyeyi mahkemeye veriyor

Ordu'nun Çatalpınar ilçesinde at, eşek nalbantçılığı yapan 60 yaşındaki Atıf Eriş, mahalle yollarının asfaltlanması yüzünden işlerinin azaldığını gerekçe göstererek, yolları yapan belediye başkanına tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

İlçe merkezinde kendine ait iş yerinde atların eşeklerin nallarını değiştiren Atıf Eriş, 1977 yılından beri nalbantçılık yaptığını belirterek, "Bu iş çok zor. Eşekler bazen bizi tepiyor. İlçede tek ben nalbantçılık yapıyorum. Artık 60 yaşındayım. Bizden sonra çocuklarım bu işi yaparlarsa bu iş sürer ama yapmazlarsa daha bu işi yapan olmaz" dedi.

Çatalpınar Belediye Başkanı'na tazminat davası açmaya hazırlandığını ifade eden nalbantçı Atıf Eriş, şöyle konuştu: "Başkanımız ilçenin her yerinde yolları yaptı. Hatta şu anda asfalt bile yaptırıyor. Yolar yapılınca insanlar atı eşeği bıraktı. Yol yapmak çok faydalı ama ben aç kalıyorum. Başkanla anlaşırsak, tazminat davası açmam. 100 bin YTL tazminat davası açacağım. Fındık sezonunda temmuz, ağustos ve eylül aylarında bizim işimiz çok yoğun olur. Tek tesellimiz bölgemizin bazı yerleri engebeli ve bayır arazi. Buralara pat pat gitmiyor. Şu anda bu yer sahiplerinin eşekleri geliyor."
Çatalpınar Belediye Başkanı Muhasin Eriş ise nalbantçı Atıf Eriş'in tazminat davası açacak olması ile ilgili olarak, "Biz, tüm mahallelerimizde insanların hayır duasını alıyoruz. Birçok insan bize, 'hayvanlarımızı büyük bir sıkıntıdan kurtardın' diyor. Son 6 ayda 50 kilometre çiğ yol açtık. Mahallelerimizde evinin yanına arabasıyla, traktörüyle gidemeyen kalmadı. O yüzden nalbant arkadaşımızın bizimle ilgili sıkıntısı olacaktır o da normal. Tazminat davası açsa, kendisine saygı duyarız."

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 17:53:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?