6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

O, Güneş harekatının simgesi oldu

Ordu'nun İkizce İlçesi'nde çobanlık yaparak geçimini sağlayan Kışla ailesinin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'ta yaptığı ‘Güneş Harekatı'na katılan ve Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde kamuoyuyla paylaştığı kar üzerinde yemek yiyen asker fotoğraflarından birisinde yer alan 20 yaşındaki Piyade Er Mahmut Kışla anne ve babasını gururlandırdı.

Harekat dönüşü oğlunun kendisini cep telefonundan aradığını anlatan 44 yaşındaki Ayşe Kışla, “Sesini duyunca sanki yeniden doğdum. Televizyon ve gazetelerde fotoğrafını görünce önce şaşırdım sonra da büyük mutlulukla onunla gurur duydum. Oğlum 7 aylık asker. Operasyona gidene kadar 3- 5 akşamda bir bizi arardı. Operasyon nedeniyla ara verince aklım sadece oğlumda değil tüm askerlerde kalmıştı” dedi.

Anne Kışla, 9 çocuğundan 5'inin erkek olduğunu anlatırken “Hepsi bu vatana feda olsun” diye konuştu. 

Sınır ötesi harekata katılan askerler arasında bulunan er Mahmut Kışla, İkizce İlçesi Fatih Mahallesi'ndeki tek katlı evde yaşayan Kışla ailesi için gurur kaynağı oldu. Anne Ayşe Kışla, 7 aylık asker oğlunun 3- 5 akşam arayla kendilerini arayarak hasret giderdiklerini belirterek, harekat süresince kendisiyle hiç konuşamadıklarından dolayı gözlerine uyku girmediğini, oğlunun yanı sıra tüm askerleri düşünüp onlar için dua ettiklerini söyledi.

Anne Kışla, “Evimize sabit telefon bağlatmadık. Vergileri bize göre yüksek olduğundan İstanbul'da fırın işçisi olan oğlum, bana, hem de kocama kontörlü cep telefonu gönderdi. Onunla oğlumu arıyoruz. Bizi aramasını söyleyip kapatıyoruz. O da müsait olduğunda bizi arıyor. Ancak operasyon süresince hiç konuşamamıştık. Döndükten hemen sonra beni aradı. İyi olduğunu ve kendisini merak etmememiz gerektiğini söyledi. O an benim hayatımın en güzel günlerinden biriydi” diye konuştu. Anne Kışla şöyle devam etti:

“Gitmeden önce de bizi aramıştı. Bana, ‘Anne ben operasyona gidiyorum. Beni merak etmeyin. Dua edin’ demişti. Dönünceye kadar aklım hep oradaydı. Televizyonlarda operasyon ile ilgili haberleri takip ederken oğlumun fotoğrafını gördüm. Hemen eşime ‘Bu bizim çocuğumuz’ dedim. Ancak eşim bana inanmadı, ‘Yanlış görmüşsündür’ dedi. Tekrar gösterince o da inandı. Sonra gazetede fotoğrafını gördük. Büyük mutluluk yaşadık, onunla gurur duydum. 9 çocuğum var. 5'i erkek. Hepsi bu vatana feda olsun. Şehit ailelerine de Alhah sabır versin.”

“1 DEĞİL 1000 OĞLUM OLSA GÖNDERİRİM”

Piyade Er Mahmut Kışla'nın çobanlık yaparak ailesinin geçimini sürdüren babası Mustafa Kışla, 5'i erkek olan 9 çocuğundan 2'sinin evli olduğunu, en küçüğün 10, en büyüğünün 25 yaşında olduğunu söyledi. Mustafa Kışla, “Ben geçimimi güç şartlarda çobanlık yaparak sağlıyorum. Tek katlı evimiz var. Bu evde yaşam mücadelesi veriyoruz. 1 değil, 1000 oğlum olsa bu vatan için heryere gönderirim” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 09:41:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SONER DURAN IP: 81.214.68.xxx Tarih : 8.03.2008 13:45:42

BU ARKADAŞIN AİLESİNİN ELLERİNDEN ÖPER KARDEŞİM VE OPERASYONDAKİ TÜM KARDEŞLERİMİN ALLAHIN YARDIMIYLA ALNININ AKIYLA BU İŞİ BİTİRMELERİNİ DİLERİM.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN HEPİNİZE TEŞEKKÜRLER.