6
Mayıs
2024
Pazertesi
ORDU

O da fındığını TMO'ya sattı!

Hükümetin fındık politikasına karşı sert politikası ile tanınan, Ordu'da düzenlenen olaylı fındık mitinginin düzenlenmesinde rol oynayan, bu çalışmalarından dolayı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Fındık Danışmanı' olan Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkan Yardımcısı Onur Şahin, fındığını Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) sattı.


TMO'nun bir ay önce başlattığı alım kampanyasına müracaat ederek 10 Ekim tarihine randevu alan UFK Başkan Yardımcısı Onur Şahin, bir kamyona yüklediği 7.5 tonluk fındığını Artıklı köyünde bulunan alım deposuna getirerek teslim etti. Çuvalların ağırlıkları dijital kantarda ölçülmesine rağmen hesaplamasını da kendisi yapan Şahin, ürün bedelini 25 gün sonra alacak.


Serbest piyasada fındığın 2.5 YTL, TMO'da ise 4.5 YTL olduğunu için belirten Onur Şahin, ürününü ofise vermek zorunda kaldığını söyledi. Her şeye rağmen kendisinin de bir fındık üreticisi olduğunu ve ürününden para kazanmak istemesi kadar doğal bir şey olmayacağını belirten Şahin, hükümeti eleştirmekten de geri kalmadı. Şahin, "2008 yılı için 1 milyar 300 milyon dolar ayırıyorsun ama serbest piyasada fındık 2.5 YTL'yi aşmıyor. Ayrıca depolardaki alımlar yavaş gidiyor. Oysa alımlar hızlandırılmalı.
Alımlar yavaş gittiği, ödemelerin 25 sonra yapıldığı müddetçe serbest piyasada fındığın fiyatı artmayacaktır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:04:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?